De sterkte van het wifisignaal van het Ring-apparaat controleren

Ontdek meer over hoe je in de Ring-app de sterkte van het wifisignaal, of RSSI, van een Ring-apparaat kunt controleren.

De sterkte van het wifisignaal controleren:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    en selecteer het Ring-apparaat dat je wilt controleren.
  4. Tik op de tegel
    Apparaatstatus
    .
  5. Zoek onder het gedeelte
    Netwerk
    naar
    Signaalsterkte.
    • Als de weergegeven RSSI-waarde groen is, heeft het apparaat een sterk signaal. Als deze grijs, oranje of rood is, heeft het mogelijk een matig tot zwak signaal.
    • Hoe
      hoger
      het getal na "RSSI-", hoe
      zwakker
      het signaal.
      • Zo heeft een apparaat met "RSSI-36" een
        sterker
        signaal dan een apparaat met "RSSI-64".

Zaken die je moet controleren

Snelle tip: Videodeurbellen en beveiligingscamera's van Ring zijn ontworpen voor gebruik met een wifithuisnetwerk, niet met een hotspot op een mobiel apparaat. Als je een mobiele hotspot gebruikt in plaats van het wifithuisnetwerk, kan het instellen van het apparaat mislukken of kan het Ring-apparaat na het instellen voortdurend de wifiverbinding verbreken.

Mogelijke oorzaken van een zwak wifisignaal

Fysieke obstakels

Bepaalde materialen kunnen het bereik beperken of op een andere manier de wifisignalen verstoren. Als een van de volgende zaken tussen de router en het Ring-apparaat zitten, kan hierdoor het wifisignaal worden verzwakt:

• Uiterst dikke muren en vloeren gemaakt van beton, baksteen of metaal
  • Grote huishoudelijke voorwerpen zoals aquaria, boekenkasten of spiegels
  • Grote glazen ramen
  • Grote metalen voorwerpen zoals huishoudelijke apparaten

Huishoudelijke elektronica

Als er meerdere tv's, spelcomputers, mobiele telefoons, tablets, computers, slimme apparaten, babyfoons en andere huishoudelijke elektronica op dezelfde wifirouter of hetzelfde toegangspunt zijn aangesloten, kunnen ze met elkaar concurreren om het signaal en mogelijk de prestaties van de Ring-apparaten verstoren.

Concurrerende wifinetwerken

Als je in een dichtbevolkte wijk of een appartementencomplex woont, kunnen er talloze wifinetwerken boven op elkaar zitten, wat mogelijk voor storingen en andere problemen zorgt. Neem contact op met je internetserviceprovider of raadpleeg de routerhandleiding voor tips over het verminderen of voorkomen van dit probleem, zoals het wijzigen van routerkanalen.

Probeer dit eens

Snelle oplossingen om de signaalsterkte van de wifi te verbeteren

Haal de router achter meubels vandaan
Haal de router uit de kast

Meer tips om problemen met de wifi op te lossen

• Verplaats indien mogelijk de router naar een andere locatie of breng het Ring-apparaat dichter bij de router. De ideale afstand tussen een router en een Ring-apparaat is minder dan 6 meter.
  • Als de wifirouter een verstelbare antenne heeft, probeer deze dan in verschillende richtingen te laten wijzen en test de signaalsterkte om te zien wat het beste resultaat geeft.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe router aan te schaffen, zeker als de router al enkele jaren oud is.
  • Volg het pad van de router naar het Ring-apparaat. Als er grote metalen voorwerpen (zoals grote apparaten) of grote glazen bakken (zoals een aquarium) direct tussen de beide apparaten zitten, probeer deze dan uit de weg te halen om storingen te verminderen.
  • Haal de stekker van overbodige of ongebruikte elektronica die uw verbinding kunnen verstoren uit het stopcontact of sluit deze met een ethernet-kabel vast op het netwerk aan.
  • om het wifibereik te vergroten.
  • De meeste routers zijn automatisch ingesteld op het
    naar het minst drukke kanaal. Als deze optie niet op de router is ingeschakeld, raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met je internetserviceprovider om te ontdekken hoe je deze moet inschakelen.
  • De meeste Ring-apparaten zijn ontworpen voor gebruik met een wifisignaal van 2,4 GHz. Dit is de standaard voor langere afstanden. Sommige apparaten kunnen werken met een signaal van 5 GHz. Dat heeft meer bandbreedte en hogere snelheden maar ook een korter bereik. Je kunt proberen om over te schakelen naar een 5GHz-signaal als het apparaat hiervoor geschikt en binnen het bereik is.

Laatst bijgewerkt: 1 maand geleden