De verbindingskwaliteit van je Ring-apparaat verbeteren

Stel vast wat de verbindingsproblemen voor de Ring-apparaten veroorzaakt en los die problemen op om de best mogelijke video- en audio-ervaring te hebben.

Zaken die je moet controleren

De wifiverbinding testen. Ring-apparaten hebben snel internet nodig om scherpe, duidelijke video en audio te kunnen bieden. Voordat je de verbinding controleert, moet je eerst kijken of je mobiele apparaat en de Ring-apparaten hetzelfde wifinetwerk gebruiken.

Voor het beste resultaat ga je op 30-50 cm afstand staan van het Ring-apparaat dat je gaat testen. Als je een contactsensor test, houd de voordeur dan gesloten.

De internetverbinding testen:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Selecteer het Ring-apparaat dat je wilt testen.
  5. Tik op
    Apparaatstatus
    .
  6. Selecteer
    De wifi testen
    .
  7. De app stuurt je door naar een nieuwe webpagina.
  8. Tik op
    Test starten
    .

Let tijdens het testen op het volgende:

• Mijn verbindingssnelheid is minder dan 2 Mb/s
    • Is je snelheid lager dan 2 Mb/s? Ook dan krijg je nog steeds de Ring-ervaring, maar de video- of audiokwaliteit kan lager uitvallen of meldingen komen mogelijk later aan bij het gebruik van je apparaat.
  • Mijn internetsnelheid is hoger dan 2 Mb/s, maar mijn Ring-apparaat is nog steeds traag
    • Bij een snelheid van zo'n 2 Mb/s of meer is de verbinding goed. Er kunnen echter andere problemen zijn met de verbinding.

Controleer de signaalsterkte van de wifi. Als de internetsnelheden goed zijn, is mogelijk het signaal tussen de router en het Ring-apparaat zwak.

Ga als volgt te werk om de sterkte van het wifisignaal te controleren:

1. Open de Ring-app
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Selecteer het Ring-apparaat dat je wilt testen.
  5. Tik op
    Apparaatstatus
    .
  6. Blader naar het gedeelte
    Netwerk
    .
  7. Kijk welke kleur de RSSI-waarde voor
    Signaalsterkte
    heeft.
    • De RSSI-waarde kan groen (goed), oranje (slecht) of rood (zeer slecht) zijn om de signaalsterkte van de wifi aan te geven.

Als het signaal slecht of zeer slecht is, kan dit komen door de afstand tussen de router en het Ring-apparaat. Als de router zich in een kast of achter een bank bevindt of last heeft van interferentie veroorzaakt door andere apparaten, kan dit ook leiden tot een zwakker signaal.

Haal de router achter de bank vandaan
Haal de router uit de kast

Obstakels en interferentie. Andere factoren die de verbinding kunnen onderbreken zijn:

• Obstakels zoals metalen voorwerpen, dikke muren, koelkasten en magnetrons in de buurt van de router.
  • Interferentie van netwerken in de buurt, ook wel 'kanaalinterferentie' genoemd.
  • Een ouder model router met verouderde firmware.

Je kunt:

• De router op een hoogte van 30-50 cm boven de vloer plaatsen, uit de buurt van grote metalen voorwerpen, grote apparaten zoals tv's of achter de bank vandaan.
  • Met een breedbandkabel of kabelverlengset de router dichter bij de Ring-apparaten plaatsen.
  • Houd de router uit de buurt van vaste objecten zoals ketels of watertanks.

Probeer dit eens

De modem of router resetten

Als je hebt geprobeerd de problemen met de signaalsterkte op te lossen en de verbinding is nog steeds slecht, reset dan de modem en/of router. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de modem of router voor het opnieuw instellen van het apparaat.

Maak specifiek verbinding met een 2,4GHz- of 5GHz-netwerk

De meeste Ring-apparaten maken gebruik van een 2,4GHz-wifisignaal voor het beste bereik. Andere apparaten kunnen ook een 5GHz-signaal gebruiken. Als het apparaat is verbonden met een 5GHz-netwerk en de verbinding met het netwerk verbreekt of verbindingsproblemen heeft, probeer dan om specifiek verbinding te maken met het 2,4GHz-netwerk van de wifirouter.

Een Ring Chime Pro of andere wifiversterker gebruiken

Het bereik van het draadloze netwerk uitbreiden naar deurbellen en camera's met de Ring Chime Pro. Ervaar een hogere snelheid en kwaliteit en ontvang ook binnenshuis deurbel- en bewegingsmeldingen door de Chime Pro zo dicht mogelijk bij het Ring-apparaat aan te sluiten.

Zodra je de Ring Chime Pro hebt ingesteld, test je opnieuw de verbinding met de Ring-app om te kijken of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

Geavanceerde stappen voor het oplossen van problemen

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd en er zijn nog steeds verbindingsproblemen, probeer dan deze geavanceerde stappen voor het oplossen van problemen:

• Kanaalinterferentie en wijzigen van kanalen:
    kanaalinterferentie ontstaat wanneer meerdere draadloze netwerken in de buurt hetzelfde kanaal gebruiken en op die manier met elkaar concurreren.

Bij storing door andere wifikanalen in de buurt:

• Wijzig het kanaal door te scannen wat het minst drukke kanaal is om te gebruiken. Veel moderne routers hebben hulpprogramma's waarmee je kanalen kunt scannen. Kijk in de handleiding van de router hoe je deze functie kunt inschakelen.
  • Stel het kanaal handmatig in en test de wifiverbinding met de optie 'De wifi testen' in de instelling van het apparaat in de Ring-app.
  • Schaf een nieuwe router aan, zeker als de router al enkele jaren oud is.

Een Mesh-netwerk gebruiken

Verbeter de wifidekking voor het hele huis door een meshnetwerk te installeren, zeker als het een groter huis is. Meshnetwerken maken gebruik van meerdere apparaten die overal in huis zijn aangesloten, zodat apparaten zoals mobiele telefoons verbinding kunnen maken met het sterkste signaal, ongeacht waar ze zich bevinden ten opzichte van de router.

Bij storing door andere elektronische apparaten:

• Zet enkele elektronische apparaten uit of koppel deze los.
  • Sluit elektronische apparaten zoals pc's, tv's en gameconsoles met een ethernet-kabel rechtstreeks op de router aan om wifibandbreedte vrij te maken.
  • Haal andere elektronische apparaten uit de buurt van de router weg.