Aan de slag - Zo neem je Ring Alarm in gebruik

Gefeliciteerd met je Ring Alarm! Ring Alarm is een betaalbaar en uitgebreid thuisbeveiligingssysteem dat je zelf installeert. Het is personaliseerbaar, ontworpen om veiliger te kunnen wonen, en ter als onderdeel van een Ring van beveiliging die je huis beschermt.

Deel één - Uitpakken

Let op! Open niet alle tabbladen tegelijk! Dat kan het configureren van Ring Alarm een stuk ingewikkelder maken. Wacht tot je klaar bent om een bepaald apparaat te configureren en open pas het bijbehorende tabblad wanneer de app daarom vraagt.

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste onderdelen die met Ring Alarm worden meegeleverd, samen met een korte beschrijving van het onderdeel en voor welk deel van het beveiligingssysteem het verantwoordelijk is:

• Basisstation
    : het basisstation vormt de kern van het systeem en is actief verbonden met en geeft opdrachten aan alle Ring Alarm-apparaten die op het systeem zijn aangesloten. Alle functies van Ring Alarm worden vanaf hier bediend. Dit zijn de functies van het basisstation:
  • Assisted Monitoring: houdt alle sensoren in huis in de gaten. Als een van de sensoren wordt geactiveerd, schakelt het basisstation de alarmsirene in en wordt er automatisch gebeld naar jou of je noodcontacten.
  • Opmerking: hiervoor is een Ring Protect Plan vereist.
  • Systeemcommunicatie: het basisstation geeft visuele en audiofeedback over wijzigingen in de systeemstatus en gebeurtenissen door rechtstreeks met je te communiceren of door middel van pieptonen.
  • Opmerking: pieptonen zijn door de gebruiker te configureren geluiden die voor elk apparaat kunnen worden ingesteld. Deze hoor je wanneer een apparaat wordt geactiveerd.
  • Systeemback-up: het basisstation is uitgerust met een back-upbatterij en een mobiel netwerk als back-up om ervoor te zorgen dat het systeem actief blijft, zelfs als de stroom of de internetverbinding uitvalt.
  • Let op: het mobiele netwerk als back-up is alleen beschikbaar als je je aanmeldt voor een Ring Protect Plus Plan.
  • Bedieningspaneel
    : het bedieningspaneel (gevoed door zowel een oplaadbare batterij als netstroom) is een alternatieve methode voor het bedienen van de alarmstatus van Ring Alarm. Met het bedieningspaneel kunnen gebruikers het systeem in- en uitschakelen, bepaalde sensoren omzeilen, of de sirene activeren. Extra bedieningspanelen kunnen afzonderlijk worden aangeschaft.
  • Contactsensor
    : contactsensoren zijn magnetische sensoren die bij deuren en ramen worden geplaatst om te detecteren wanneer deze worden geopend en (ervan uitgaande dat het apparaat in de huidige modus actief is) het alarm te activeren en het bewakingscentrum te informeren. Extra contactsensoren kunnen afzonderlijk worden aangeschaft.
  • Bewegingsdetector:
     bewegingsdetectoren maken gebruik van passief infraroodscannen (PIR) om beweging in een bepaald gebied te detecteren. Zodra beweging is gedetecteerd, wordt er een melding verzonden en (afhankelijk van de systeeminstellingen) wordt er een alarm geactiveerd. Er wordt ten minste één bewegingsdetector meegeleverd. Extra bewegingsdetectoren kunnen afzonderlijk worden aangeschaft.
  • Signaalversterker
    : het basisstation en de Ring Alarm-sensoren communiceren met elkaar via een beveiligd meshnetwerk: Z-Wave Plus. Dit is geen wifi en zorgt niet voor interferentie met wifisignalen. Een signaalversterker breidt het meshnetwerk waarmee de onderdelen van Ring Alarm met elkaar communiceren uit en vergroot bovendien het bereik van het basisstation om met apparaten te communiceren.

Deel twee - Download de Ring-app en stel je gratis Ring-account in

Als Ring Alarm je eerste Ring-apparaat is, moet je de Ring-app downloaden en installeren. Via de koppeling ring.com/app kun je automatisch de juiste versie voor je besturingssysteem downloaden.

Goed om te weten: de Ring-app is gratis. Mogelijk heb je de gebruikersnaam en het wachtwoord van de app-store voor je apparaat nodig om de app te downloaden.

Als je liever naar de app-pagina voor je apparaat gaat, gebruik dan de onderstaande link voor je besturingssysteem:

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken. Dat doe je als volgt:

• Open de Ring-app
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.
  • Selecteer Een apparaat instellen en selecteer het basisstation voor Ring.

Deel drie - Het basisstation voor Ring Alarm instellen en registreren

De eerste stap voor het configureren van Ring Alarm is het toevoegen van het basisstation in de Ring-app. In het volgende artikel vind je stapsgewijze instructies.

Aan de slag - Het basisstation instellen en registreren in de Ring-app

Deel vier - Plaats sensoren en bewegingsdetectoren in je huis

Zodra je het basisstation hebt ingesteld en er apparaten op hebt aangesloten, kun je beginnen met het plaatsen van de sensoren en bewegingsdetectoren in je huis. Voor de bescherming van je huis is het van essentieel belang dat je de sensoren juist plaatst. Raadpleeg daarom de volgende artikelen voor advies over de juiste plaatsing van sensoren en bewegingsdetectoren.

Aan de slag - Informatie over het installeren van je apparaten

Aan de slag - Sensoren en bewegingsdetectoren plaatsen

Deel 5 - Leer de Ring-app beter kennen

Je gebruikt de Ring-app al om verschillende functies van Ring Alarm te bedienen, maar met de krachtige Ring-app kun je veel meer dan alleen je Ring Alarm in- en uitschakelen. In het volgende artikel gaan we in op de vele functies van de Ring-app:

De Ring-app: een inleiding

Deel 6 - Stel gebruikers en rollen in

Een van de belangrijkste beslissingen die de eigenaar van een Ring Alarm moet nemen, is te bepalen wie toegang heeft tot het systeem. Sommige mensen moeten alles kunnen doen met het systeem, terwijl anderen alleen maar een paar functies hoeven te kunnen bedienen. De eigenaar van het systeem moet bijvoorbeeld alle instellingen van Ring Alarm kunnen wijzigen.

Iemand die de planten water geeft terwijl het gezin op vakantie is, heeft zeer beperkte toegang nodig. Gelukkig heeft Ring Alarm hier een oplossing voor: gebruikers en rollen.

Klik hier voor meer informatie over gebruikers en rollen.