Aan de slag - Het basisstation configureren in de Ring-app

Het instellen van het basisstation in de Ring-app is de eerste stap bij het in gebruik nemen van je Ring Alarm.

In het volgende artikel vind je stapsgewijze instructies.

Stap één - Download de Ring-app

Zo kun je de Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store of Google Play.
  • Zoek op 'Ring'.
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Stap twee - maak een account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken. Dat doe je als volgt:

• Open de Ring-app
  • Kies Een apparaat instellen.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Als je al een ander Ring-product hebt geïnstalleerd, open je de app en selecteer je Een apparaat toevoegen.

Stap drie - Een apparaat toevoegen

• Tik op Een apparaat toevoegen.
  • Selecteer Ring Alarm.

Stap vier - Geef je locatie op

Als dit de eerste keer is dat je een Ring-product instelt, moet je in de volgende stap je adres invoeren.

Let op: voor Ring Alarm hebben we je exacte adres nodig.

Stap vijf - Gebruik bluetooth om je mobiele apparaat met het basisstation te verbinden.

Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld op je mobiele apparaat en druk op de koppelknop aan de achterkant van het basisstation. Wanneer het blauwe ledlampje op de bovenzijde begint te draaien, tik je op Mijn basisstation zoeken.

Stap zes - Internetverbinding

Voor de volgende stap moet je basisstation verbinding maken met internet via je wifinetwerk of een ethernetkabel.

Als je je basisstation via ethernet aansluit, moet de ethernetkabel het basisstation niet in de weg zitten. Plaats de ethernetkabel dus niet over de voorzijde van de luidspreker of de led-ring van het basisstation.

Stap zeven - Koppel je apparaten aan het basisstation

Met Ring Alarm-apparaten creëer je een Ring van veiligheid rond je huis. Er zijn vier verschillende typen:

1. Contactsensor
    : contactsensoren zijn tweedelige apparaten die zijn verbonden door een sterk magnetisch veld. Ze worden op deuren of ramen geplaatst. Wanneer het alarmsysteem is ingeschakeld, wordt een alarm geactiveerd zodra het magnetische contact wordt verbroken wanneer een deur of raam wordt geopend.
  2. Bewegingsdetector
    : een bewegingsdetector is een apparaat dat via passief infraroodscannen (PIR) beweging detecteert om het alarm te activeren.
  3. Bedieningspaneel
    : met het bedieningspaneel kun je het systeem in- en uitschakelen.
  4. Signaalversterker
    : de signaalversterker vergroot het bereik van het Z-Wave-netwerk waarmee het basisstation van Ring Alarm met de aangesloten apparaten communiceert.

Het instellen van je apparaten is net zo eenvoudig als het inschakelen ervan. Trek bij de contactsensor en de bewegingsdetector het lipje aan de achterzijde naar buiten. Voor het bedieningspaneel sluit je de voedingskabel aan op de achterkant van het bedieningspaneel en voor de signaalversterker sluit je deze aan op een stopcontact. Het basisstation vindt automatisch je apparaten en voegt deze toe. Nadat je ze hebt toegevoegd, kun je ze ook een andere naam geven en aan een ruimte toewijzen.

Klik hier voor meer informatie over het instellen van Ring Alarm-apparaten.