Ring-apparaten opnieuw verbinden met wifi

Code: P1-78
Code: P1-99

Een Ring-videodeurbel of -beveiligingscamera opnieuw verbinden met je wifinetwerk.

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (≡)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    en selecteer de videodeurbel of beveiligingscamera die je opnieuw wilt verbinden met wifi.
  4. Tik op de tegel
    Apparaatstatus
    .
  5. Tik in
    Netwerk
    op
    Netwerk wijzigen
    en volg de aanwijzingen in de app.
  6. Wacht even tot je apparaat volledig opnieuw verbinding heeft gemaakt met het netwerk, en controleer vervolgens de
    in
    Apparaatstatus
    om te bevestigen dat de verbinding opnieuw tot stand is gebracht.

Niet gebruiken voor Ring Alarm. De bovenstaande instructies gelden alleen voor Ring-videodeurbellen en -beveiligingscamera's.

Houd er rekening mee dat wifiwachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Het kan zijn dat het wifiwachtwoord op de onderkant of zijkant van je router staat.

Zaken die je moet controleren

Controleer de voeding. Als het apparaat op batterijen werkt, controleer je of de batterij bijna leeg is:

1. Open de
    Ring-app
    .
  2. Tik linksboven in het
    overzicht
    op het
    menu (≡)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Tik op je apparaat.
  5. Tik op
    Apparaatstatus
    .
  6. Controleer de batterijlading in
    Voedingsstatus
    .

Als het om een apparaat met vaste bedrading en zonder batterij gaat, controleer je in het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app of het apparaat genoeg stroom ontvangt.

Let op: je kunt ook proberen om je router opnieuw op te starten door de stekker gedurende 30 seconden uit het stopcontact te halen en de router vervolgens weer aan te sluiten.

Controleer de bedrading, lichtschakelaar of tijdschakelaar, indien van toepassing. Controleer, nadat je de stroom tijdelijk hebt uitgeschakeld, of alle draden die het apparaat binnenkomen goed vastzitten.

Als een apparaat (zoals een Floodlight Cam) is aangesloten op een lichtschakelaar of een tijdschakelaar, moet je zorgen dat de schakelaar op 'aan' staat en dat de tijdschakelaar naar behoren werkt.

Controleer je meterkast. Misschien is er een zekering doorgeslagen en moet je deze resetten.

Probeer dit eens

Verplaats je router. Als je een continu probleem hebt met het verbreken van de wifiverbinding van het apparaat of als het signaal zwak is, kun je proberen je router te verplaatsen. Als het signaal wordt belemmerd door meubels, muren, deuren of ander dicht materiaal, kunnen de signaalsterkte en prestaties afnemen.

Snelle tip: Als je vaak problemen ondervindt met de wifiprestaties of een slechte signaalsterkte van het apparaat, kan het helpen om een Ring Chime Pro toe te voegen. De Chime Pro fungeert als een wifiversterker en een hoorbaar deurbelsignaal voor je Ring-apparaten. Als de afstand tussen de router en het Ring-apparaat groot is, kun je de prestaties verbeteren door het Chime Pro-apparaat ertussen te plaatsen.

Nadat je de Chime Pro hebt ingesteld kun je de bovenstaande stappen volgen om opnieuw verbinding te maken met het Chime Pro-netwerk.

Wijzig je wifinetwerk, indien van toepassing. Als je bent overgestapt van een 2,4GHz-netwerk op een 5GHz-netwerk kan het Ring-apparaat het 5GHz-netwerk mogelijk niet vinden doordat het niet compatibel is met 5 GHz.

Sommige Ring-apparaten kunnen verbinding maken met 5 GHz via kanaal 100 en hoger. Kanalen 36-64 zijn niet beschikbaar. Zie welk Ring-apparaat je hebt in de Ring-app.

Videodeurbellen

• Video Doorbell 3
  • Video Doorbell 3 Plus
  • Video Doorbell 4
  • Battery Video Doorbell Pro
  • Video Doorbell Pro
  • Wired Video Doorbell Pro (voorheen Video Doorbell Pro 2)
  • Video Doorbell Elite

Beveiligingscamera's

• Floodlight Cam Wired Pro
  • Spotlight Cam Pro
  • Stick Up Cam Pro
  • Stick Up Cam Elite

Videodeurbellen en beveiligingscamera's die niet in deze lijst staan, moeten worden aangesloten op een 2,4GHz-netwerk, anders werken ze niet.