Stekkeradapter (2de generatie)

De stekkeradapter van Ring (2de generatie) is er voor de videodeurbellen van Ring op batterijen, zodat je die makkelijk opgeladen houdt via het stopcontact. Deze adapter kan daarnaast worden gebruikt om apparaten met vaste bedrading van stroom te voorzien. Je hoeft ze dan niet meer aan te sluiten op bestaande deurbelbedrading.

Een overzicht van apparaten die werken met de stekkeradapter (2de generatie) vind je hier.

De deurbel met een stekkeradapter installeren

• Kies een stopcontact.
    • Kies een stopcontact vlak bij de deur waar je de Ring Video Doorbell wilt installeren. Sluit de voedingsadapter nog niet aan.
  • Leg de kabel.
    • Leid de kabel van het stopcontact naar de kabelgoot en kies vervolgens een pad naar de videodeurbel.
    • Bevestig de kabel aan de muur met de meegeleverde kabelklemmen.
      • De kabel kan indien gewenst door de muren of door een deur of raam worden geleid.
      • Wees altijd voorzichtig met bestaande elektrische bedrading en leidingen bij het boren door muren.
  • Bevestig de draden.
    • Sluit de voedingskabels aan op de klemmen aan de achterkant van de Ring Video Doorbell.
    • Bij het aansluiten van een videodeurbel maakt het niet uit welke kabel je op welke aansluiting aansluit. Het apparaat werkt met een van beide kabels aangesloten op een van beide aansluitingen.
    • Als je een buitensirene aansluit, moeten de positieve (+) en negatieve (-) kant correct worden aangesloten. De negatieve kabel is te herkennen aan een rand die over de kabel loopt.
  • Steek de voedingsadapter in het stopcontact.
    • Het kan even duren voordat het apparaat wordt ingeschakeld. De videodeurbel is klaar wanneer de led-indicator gaat branden.