Ring Alarm in- en uitschakelen en standen instellen

Schakel Ring Alarm in of uit en stel standen in voor Ring Alarm via de Ring-app of rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel.

Beveiligingsstanden

Deze drie standen op je Ring Alarm beschermen je huis op verschillende manieren. Afhankelijk van je behoeften kun je tussen deze opties schakelen.

Uitgeschakeld

In deze stand worden sensoren in je huis niet bewaakt en worden er geen waarschuwingen verzonden naar de bewakingscentrale. Je alarmsysteem blijft ingeschakeld en werkt nog steeds.

Gebruik deze stand als je thuis bent en vrijuit in en uit wilt lopen.

Thuis

In deze stand worden alleen je perimetersensoren (deuren en ramen) bewaakt. Gebruik deze stand als je vrij wilt bewegen in je huis. Je kunt in de instellingen van de Ring-app ook zelf bepalen welke sensoren er in de stand Thuis worden bewaakt:

1. Tik linksboven op het
    menu
    (☰).
  2. Tik op
    Instellingen
    .
  3. Tik op
    Standen en automatiseringen
    .
  4. Tik op
    Standen
    .
  5. Tik op
    Thuis
    .
  6. Tik op
    Sensoren
    .
  7. Tik op de sensoren die je in deze modus wilt bewaken.

Weg

In deze stand worden al je sensoren bewaakt en ontvang je een waarschuwing als een van deze sensoren wordt geactiveerd. Gebruik de stand Weg om je huis te beveiligen wanneer je weggaat. Je kunt in de instellingen van de Ring-app ook zelf bepalen welke sensoren er in de stand Weg worden bewaakt:

1. Tik linksboven op het
    menu
    (☰).
  2. Tik op
    Instellingen
    .
  3. Tik op
    Standen en automatiseringen
    .
  4. Tik op
    Standen
    .
  5. Tik op
    Weg
    .
  6. Tik op
    Sensoren
    .
  7. Tik op de sensoren die je in deze modus wilt bewaken.

Het systeem inschakelen

Het systeem inschakelen met de Ring-app

1. Open de Ring-app. Je ziet dezelfde pictogrammen voor standen als op het Alarm-bedieningspaneel.
  2. Tik op de stand
    Thuis
    of
    Weg
    .

Het systeem inschakelen met het Alarm-bedieningspaneel

1. Voer je gebruikerscode in.
  2. Druk op de knop voor de
    stand
    Thuis
    of de
    stand
    Weg
    .

Wanneer je de stand hebt gewijzigd, begint het Alarm-systeem met aftellen. Dit is een vertraging bij vertrek en geeft je de tijd om je huis te verlaten voordat het systeem zichzelf inschakelt.

Je kunt een vertraging bij vertrek instellen van 0 tot 180 seconden:

1. Tik linksboven op het
    menu
    (☰).
  2. Tik op
    Instellingen
    .
  3. Tik op
    Standen en automatiseringen
    .
  4. Tik op
    Standen
    .
  5. Tik op
    Thuis
    of
    Weg
    .
  6. Tik op
    Vertraging bij vertrek
    .
  7. Stel de uitgangsvertraging op de gewenste tijd in.

Het systeem uitschakelen

Het systeem uitschakelen met de Ring-app

1. Open de Ring-app. Je ziet dezelfde pictogrammen voor standen als op het Ring-bedieningspaneel.
  2. Tik op
    Uitgeschakeld
    .

Het systeem uitschakelen met het bedieningspaneel

1. Voer je
    gebruikerscode
    in.
  2. Druk op de knop
    Uitgeschakeld
    .

Wanneer je het huis binnenkomt, begint het Alarm-systeem met aftellen. Dit is een vertraging bij binnenkomst en geeft je de tijd om het alarm uit te schakelen voordat het afgaat.

Je kunt een vertraging bij binnenkomst instellen van 0 tot 180 seconden:

1. Tik linksboven op het
    menu
    (☰).
  2. Tik op
    Instellingen
    .
  3. Tik op
    Standen en automatiseringen
    .
  4. Tik op
    Standen
    .
  5. Tik op
    Thuis
    of
    Weg
    .
  6. Tik op
    Vertraging bij binnenkomst
    .
  7. Stel de ingangsvertraging op de gewenste tijd in.

Paniekalarm

Met deze functie kun je op elk gewenst moment een noodalarm naar de bewakingscentrale sturen. Je schakelt het in door de knoppen ✓ en X op het bedieningspaneel gelijktijdig 3 seconden ingedrukt te houden.

Het bedieningspaneel verzendt vervolgens direct een alarmsignaal naar de hub, de led van het bedieningspaneel knippert snel drie keer rood en de luidspreker laat het noodalarmsignaal klinken.