Verbindingsproblemen met een Ring-apparaat oplossen

Hier vind je de belangrijkste redenen voor problemen met de wifiverbinding van een Ring-apparaat.

Meest voorkomende oorzaken van verbindingsfouten

Als het Ring-apparaat geen verbinding kan maken, geeft de Ring-app een fout weer met een code die je helpt bij het oplossen van het probleem. Hier volgen een paar belangrijke redenen voor slechte verbinding:

• Het Ring-apparaat bevindt zich te ver van de wifirouter
  • Je mobiele apparaat heeft een zwak signaal of een slechte verbinding
  • Het signaal van het wifithuisnetwerk is zwak (of de internetprovider heeft te maken met veel verkeer)

Tips voor een slechte verbinding

Controleer de signaalsterkte van het Ring-apparaat.

Als het Ring-apparaat zich ver van de wifirouter bevindt, kunnen er verbindingsproblemen optreden.

1. Open de
    Ring-app
    .
  2. Tik op het
    menu
    (☰).
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Selecteer het
    Ring-apparaat
    dat je wilt testen.
  5. Tik op de tegel
    Apparaatstatus
    .
  6. Blader naar
    Signaalsterkte
    in het gedeelte
    Netwerk
    .

De groene, oranje en rode kleuren zijn indicatoren voor de verbinding van het apparaat. Groen is goed, rood is slecht. Meer informatie over wifisignaalsterkte.

Haal de wifirouter van de vloer.

Muren, vloeren en meubels kunnen het draadloze signaal van de router verstoren of verzwakken. Kies een verhoogde, centrale, open locatie voor de wifirouter.

Controleer de signaalsterkte van je mobiele apparaat.

Als je mobiele apparaat een of twee balkjes heeft, kan dit te zwak zijn voor toegang tot het Ring-apparaat. Voor de beste resultaten moet je verbonden zijn met wifi, waar je ook bent.

De wifisnelheid controleren.

De meeste internetproviders variëren van 100 tot 400 megabytes per seconde (Mb/s) voor downloadsnelheid en 10 tot 100 Mb/s voor uploaden. We raden je aan de internetverbinding te testen op 4 meter van de wifirouter, met behulp van een website als deze.

Als de wifisnelheid tot onder het hierboven vermelde bereik daalt, raden we je aan contact op te nemen met je internetprovider.

Laatst bijgewerkt: 4 weken geleden