Installatiehandleiding Ring Video Doorbell 3

Klik hier voor informatie over veiligheid en naleving van dit product.

Het fysiek installeren van de Ring Video Doorbell 3 met een bestaande deurbel is heel eenvoudig. Blader verder voor stapsgewijze aanwijzingen.

Gebruik voor je eigen veiligheid alleen compatibele Ring-accessoires of een bestaande deurbeltransformator binnen hieronder vermeld bereik om het apparaat van stroom te voorzien.

Voor aansluiting op een bestaand deurbelsysteem:

- Transformator voor bedrade aansluiting (8 tot 24 VAC, 50/60 Hz, 5 tot 40 VA)

Ring-accessoires worden afzonderlijk verkrijgbaar, onder andere:

- Stekkeradapter (24 Vdc, 500 mA)

- Zonnelader (5,2 Vdc, 100 mA of 109 mA)

- Zonnepaneel (5 Vdc, 380 mA/480 mA/800 mA)

Het gebruik van incompatibele stroombronnen kan het apparaat beschadigen en elektrische schokken veroorzaken.

Houd er rekening mee dat je de Ring Video Doorbell 3 in de Ring-app moet instellen voordat je deze op je huis monteert.

Klik hier voor informatie over hoe je de Ring Video Doorbell 3 instelt in de Ring-app.

1. De meegeleverde batterij opladen

• Laad de batterij op door deze met de meegeleverde oranje kabel op een USB-voedingsbron aan te sluiten.
  • Wanneer slechts één van de twee lampjes op de batterij brandt, is de batterij volledig opgeladen.
  • Plaats de batterij in de onderkant van de Ring Doorbell 3 totdat deze vastklikt.

Klik hier voor meer informatie over het opladen van je Ring-batterij.

Let op: erverschijnt tijdens het installeren van de Ring Video Doorbell 3 mogelijk een melding over verkeerde batterijontlading als het apparaat niet volledig is opgeladen voor gebruik.

Laad de batterij volledig op voordat je het apparaat configureert.

2. (Bij installatie zonder bestaande deurbell) De installatiehoogte bepalen

Installeer de Video Doorbell ongeveer 1,2 meter boven de grond voor optimale prestaties. Als je bij de installatie gebruikmaakt van de bestaande deurbelbedrading die hoger is dan 1,2 meter, waarmee je de nieuwe deurbel niet op de ideale hoogte kunt installeren, moet je de meegeleverde kantelmontageset gebruiken om je deurbel qua zicht naar beneden te kantelen.

Ga verder met stap drie.

2. (Bij installatie met een bestaande deurbel) De bestaande deurbel verwijderen

Schakel bij het vervangen van een bestaande deurbel eerst de stroom uit via de meterkast. Haal de bestaande deurbel van de muur en maak de bedrading los.

3. De Ring Video Doorbell 3 uitlijnen

Correct uitlijnen van de Ring Video Doorbell 3:

• Klik de waterpas (meegeleverd in de doos) in het kleine gat aan de voorkant van de Ring Doorbell 3 onder de camera.
  • Plaats de Ring Doorbell 3 naast de deur op ongeveer 120 cm van de grond.
  • Nivelleer het apparaat met de waterpas.
  • Markeer de posities van de montagegaten met een potlood.

Let op: de meegeleverde adapterplaat kan worden gebruikt om het apparaat correct uit te lijnen als je een Ring Video Doorbell vervangt.

4. (Optioneel) De bevestigingsgaten boren (alleen bij montage op baksteen, beton of stucwerk)

• Gebruik het meegeleverde boortje in een boormachine om gaten te boren op de posities die je hebt gemarkeerd.
  • Steek de meegeleverde kunststof pluggen in de gaten. Misschien heb je een hamer nodig om de pluggen in de gaten te krijgen.

(Als je de deurbel monteert op hout of een vinyl gevelplaat, kun je deze stap overslaan.)

5. (Optioneel) Bevestig de draadverlengers

Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van de draden die uit de muur naar de achterkant van de Ring Doorbell 3 lopen, gebruik je de meegeleverde draadverlengstukken en draadmoeren.

6. De bedrading aansluiten

Sluit de draden die uit de muur komen aan op de schroeven op het apparaat.

Beide draden kunnen op beide schroeven worden aangesloten. De volgorde doet er niet toe.

Let op: als de bedrading correct is aangesloten, brandt het witte lampje aan de voorkant van het apparaat.

7. Plaats de Ring Video Doorbell 3 over de gaten

Vergeet niet om de waterpas van de voorkant van het apparaat te verwijderen.

8. De Ring Doorbell 3 vastschroeven

Stop alle draden (en de draadmoeren als je ze hebt gebruikt) in de muur en bevestig de Ring Doorbell 3 aan de muur. Zorg ervoor dat je alle vier meegeleverde schroeven gebruikt.

9. Het voorpaneel plaatsen

Plaats een van de meegeleverde voorpanelen op de videodeurbel door hem vanaf de bovenkant naar beneden vast te klikken.

10. Het voorpaneel vastzetten

Gebruik een van de meegeleverde veiligheidsschroeven en de kruiskopkant van de schroevendraaier om het voorpaneel vast te zetten. Gebruik de veiligheidsschroeven om het voorpaneel vast te zetten. Gebruik hiervoor niet de houtschroef, aangezien deze de batterij kan beschadigen.

Zodra je de Ring Video Doorbell 3 hebt aangesloten op je bestaande deurbelsysteem, kun je in de Ring-app een geluidssignaal voor in huis instellen als je nog steeds je oude geluidssignaal wilt horen. Klik hier voor meer informatie over het configureren van je deurbel voor een geluidssignaal voor in huis.

Klik hier voor informatie over hoe je de Ring Video Doorbell 3 instelt in de Ring-app.