De Ring Battery Video Doorbell Plus installeren

Wil je een oudere Ring-videodeurbel upgraden?

De Ring Battery Video Doorbell Plus is compatibel met alle accessoires voor de Ring Video Doorbell 3, 3 Plus en 4, waaronder:

• Montagebeugel en schroeven
  • Zonnepaneel voor deurbellen
  • Zonnelader voor videodeurbellen op batterijen (2de generatie)
  • Montagesteun met plaklaag
  • Kantelmontageset
  • Hoekmontageset

Meer informatie over compatibele accessoires voor Ring-apparaten.

Gebruik voor je eigen veiligheid alleen compatibele Ring-accessoires of een bestaande deurbeltransformator binnen het bereik dat hieronder is vermeld om het apparaat van stroom te voorzien.

Voor aansluiting op een bestaand deurbelsysteem:

- DIN-rail-transformator (8 tot 24 VAC, 50/60 Hz, 5 tot 40 VA)

Ring-accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar, onder andere:

- DIN-rail-transformator (24 Vdc, 420 mA)

- Stekkeradapter (24 Vdc, 500 mA)

- Zonnelader (5,2 Vdc, 100 mA of 109 mA)

- Zonnepaneel (5 Vdc, 380 mA/480 mA/800 mA)

Het gebruik van incompatibele stroombronnen kan het apparaat beschadigen en elektrische schokken veroorzaken.

Veiligheids- en nalevingsinformatie voor Ring Battery Video Doorbell Plus

Aan de slag

1. Download en open de Ring-app.

2. Selecteer Een apparaat installeren.

3. Scan de QR-code met de Ring-app.

Inbegrepen hardware

Inbegrepen gereedschap

Benodigd gereedschap

Verwijder de beschermfolie van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat het apparaat goed werkt.

Verwijder het voorpaneel en laad de batterij volledig op.

Kies een locatie voor de deurbel.

Monteer de deurbel ongeveer 1,2 meter boven de grond voor het beste resultaat.

Als je de kijkhoek van de deurbel wilt veranderen, zijn er kantelmontagesets beschikbaar op https://nl-nl.ring.com/collections/accessories.

Installeer de deurbel zonder verbinding te maken met een bestaande deurbel

1. Optioneel: installeer de hoekmontagebeugel.

Bij installatie op hout schroef je de beugel rechtstreeks vast aan de muur.

Bij installatie op een gemetselde ondergrond markeer je twee schroefgaten aan de hand van de beugel.

Boor voorboorgaten met een boortje van 6 mm. Plaats de pluggen uit zak C hierin en draai de schroeven van de middelgrote beugel door de beugel in de pluggen.

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen schroeven voor de hoekmontagebeugel om de hoekmontagebeugel te bevestigen.

LET OP! Boor niet in de elektrische bedrading van je huis en draai hier geen schroeven in.

2. Bevestig de deurbel aan de wand- of hoekbeugel.

Haal de korte bevestigingsschroeven uit zak A.

Bij installatie op hout schroef je de deurbel rechtstreeks vast aan de muur.

Bij installatie op een gemetselde ondergrond markeer je 4 schroefgaten aan de hand van de deurbel. Boor voorboorgaten met een boortje van 6 mm. Plaats de pluggen en schroef de korte montageschroeven door de montageplaat heen vast in de pluggen.

Bij gebruik van een hoeksteun gebruik je de korte beugelschroeven uit zak C om de deurbel aan de beugel te bevestigen.

Ring_TPUB_Doorbells_Mussel_BatteryDoorbellPro_Battery_MEA_HSG_Step6a-4.pngRing_TPUB_Doorbells_Mussel_BatteryDoorbellPro_Battery_MEA_HSG_Step6a-3.pngRing_TPUB_Doorbells_Mussel_BatteryDoorbellPro_Battery_MEA_HSG_Step6a-5.png

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen schroeven voor de hoekmontagebeugel om de hoekmontagebeugel te bevestigen.

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen montageschroeven voor de muur om de deurbel bevestigen.

LET OP! Boor niet in de elektrische bedrading van je huis en draai hier geen schroeven in.

3. Plaats de batterij en zet het voorpaneel vast.

LET OP! Als je de verkeerde schroeven gebruikt om het voorpaneel te bevestigen, kun je tijdens de installatie de batterij beschadigen, brandgevaar veroorzaken, en ernstig letsel oplopen.

GEBRUIK GEEN ANDERE SCHROEVEN dan de meegeleverde korte veiligheidsschroeven om het voorpaneel te bevestigen. Gebruik de inbegrepen schroevendraaier om een van de veiligheidsschroeven uit zakje B aan te draaien.

De Ring-deurbel is nu klaar voor gebruik.

Installeer de deurbel en maak verbinding met een bestaande deurbel

Je batterijdeurbel kan met vaste bedrading worden aangesloten op de bestaande deurbel van je huis.

Schakel de stroom uit in de meterkast voordat je de deurbel gaat installeren. Als je niet zeker weet welke groep de deurbel aanstuurt, schakel je de hoofdschakelaar voor je huis uit of neem je contact op met een elektricien.

Verwijder de bestaande deurbel van de muur zodra de stroom is uitgeschakeld en koppel de bedrading los. Je Ring-deurbel is compatibel met deurbelsystemen die 8 tot 24 VAC leveren bij 50/60 Hz, 5 tot 40 VA.

Gebruik voor je eigen veiligheid alleen een bestaande deurbeltransformator binnen hierboven vermeld bereik of een DIN-rail-transformator (24 Vdc, 420 mA) om het apparaat van stroom te voorzien.

Het gebruik van incompatibele stroombronnen kan het apparaat beschadigen en elektrische schokken veroorzaken.

LET OP! Tijdens de installatie werk je met elektrische bedrading. Neem contact op met een erkende elektricien als je de installatie liever niet zelf uitvoert.

1. Optioneel: installeer de hoekmontagebeugel. Installeer de deurbel vervolgens op de hoekmontagebeugel.

Bij installatie op hout schroef je de beugel rechtstreeks vast aan de muur.

Bij installatie op een gemetselde ondergrond markeer je twee schroefgaten aan de hand van de beugel.

Boor voorboorgaten met een boortje van 6 mm. Plaats de pluggen uit zak C hierin en draai de schroeven van de middelgrote beugel door de beugel in de pluggen.

Trek de bestaande kabels van je huis door het midden van de hoekmontagebeugel voordat je de beugel aan de muur bevestigt.

Wikkel elke deurbeldraad rond de schroefklemmen aan de achterkant van de deurbel en draai de klemmen vast. Het maakt niet uit welke draad je op welke schroef aansluit.

Als de draden te kort zijn om de deurbel te bereiken, gebruik je de draadverlengers met de lasdoppen in zak D.

Voer aan het eind alle draden (en lasdoppen en verlengers indien gebruikt) terug in de muur.

Gebruik je de korte beugelschroeven uit zak C om de deurbel aan de beugel te bevestigen.

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen schroeven voor de hoekmontagebeugel om de hoekmontagebeugel te bevestigen.

LET OP! Boor niet in de elektrische bedrading van je huis en draai hier geen schroeven in.

2. Optioneel: bevestig de deurbel aan de muur.

Haal de korte bevestigingsschroeven uit zak A.

Bij installatie op hout schroef je de deurbel rechtstreeks vast aan de muur.

Bij installatie op een gemetselde ondergrond markeer je vier schroefgaten met de deurbel aan de hand van de deurbel. Boor voorboorgaten met een boortje van 6 mm. Plaats de pluggen en schroef de korte montageschroeven door de montageplaat heen vast in de pluggen.

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen schroeven voor de hoekmontagebeugel om de hoekmontagebeugel te bevestigen.

WAARSCHUWING! Gebruik uitsluitend de inbegrepen montageschroeven voor de muur om de deurbel bevestigen.

LET OP! Boor niet in de elektrische bedrading van je huis en draai hier geen schroeven in.

3. Plaats de batterij en zet het voorpaneel vast.

LET OP! Als je de verkeerde schroeven gebruikt om het voorpaneel te bevestigen, kun je tijdens de installatie de batterij beschadigen, brandgevaar veroorzaken, en ernstig letsel oplopen.

GEBRUIK GEEN ANDERE SCHROEVEN dan de meegeleverde korte veiligheidsschroeven om het voorpaneel te bevestigen. Gebruik de inbegrepen schroevendraaier om een van de veiligheidsschroeven uit zakje B aan te draaien.

De Ring-deurbel is nu klaar voor gebruik.