Installatiehandleiding Wired Video Doorbell Pro (voorheen Video Doorbell Pro 2)

Klik hier voor informatie over veiligheid en naleving van dit product.

Let op: de installatie moet worden uitgevoerd volgens de plaatselijke regelgeving voor elektrische installaties. Deze vereist mogelijk dat de installatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

Welke installatie accessoires zitten er in de doos?

Artikelnaam
Afbeelding
Afmetingen
Met DIN-rail-transformator
Met stekkeradapter
Lange bevestigingsschroeven
3,5 cm
2
2
Muurpluggen
5 mm
2
2
Veiligheidsschroeven
0,47 cm
2
2
Korte bevestigingsschroeven
1,58 cm
2
2
Draadmoeren
5
2
Draadverlengers
2
2
Kabelklemmen
0
10
Ring-schroevendraaier
1
1

Opmerking: gereedschap vereist voor installatie (niet inbegrepen):

• Steenboor van 6 mm (optioneel)
  • PH2 kruiskopschroevendraaier

Stap 1: download de Ring-app

De Ring-app begeleidt je bij het installeren en beheren van de Ring-deurbel. Zoek in een van de onderstaande app stores naar 'Ring' of ga naar: ring.com/app.

Stap 2: start de configuratie in de Ring-app

Selecteer Een apparaat instellen in de Ring-app en volg de instructies. De app leidt je door de installatie, maar je kunt de onderstaande stappen raadplegen voor extra begeleiding.

Als je de stekkeradapter installeert, kun je ervoor kiezen om de deurbel tijdelijk te verbinden met het wifinetwerk in je huis voordat je het apparaat fysiek installeert.

Klik hier voor meer informatie over hoe je het apparaat instelt in de Ring-app.

Stap 3: het apparaat van stroom voorzien.

Manieren om de Doorbell Pro 2 van stroom te voorzien

1: geen bestaande bel

Als je geen bestaande deurbel hebt, kun je de Video Doorbell Pro 2 van stroom voorzien met:

Let op: Gebruik de meegeleverde stekkeradapter, 2de generatie (24 Vdc, 500 mA). De stekkeradapter wordt geleverd met een kabel van 6 meter, inclusief kabelklemmen. Kan binnen op een stopcontact worden aangesloten. Gebruik geen DC-voedingsadapters van andere merken - deze beschadigen je apparaat.

De stekkeradapter (ga naar deze stap)

DIN-rail-transformator (professionele installatie aanbevolen)

2: bestaande bedrade deurbel

Als je een bestaande deurbel hebt, kun je het nieuwe apparaat installeren met de meegeleverde DIN Rail-transformator.

Installeren met de meegeleverde DIN Rail-transformator:

Als je deurbel, net als de meeste deurbellen in Europa, alleen werkt bij 8 of 12 volt wisselstroom, heeft de bestaande transformator niet genoeg stroom voor het Ring-apparaat. In dat geval moet je de bestaande transformator vervangen door de meegeleverde Ring-transformator van 24 Vdc.

Gebruik voor je eigen veiligheid alleen compatibele Ring-accessoires of een bestaande deurbeltransformator binnen hieronder vermeld bereik om het apparaat van stroom te voorzien.

Voor aansluiting op een bestaand deurbelsysteem:

- Transformator voor bedrade aansluiting (16 tot 24 VAC, 50/60 Hz, 10 tot 40 VA)

Ring-accessoires worden afzonderlijk verkrijgbaar, onder andere:

- DIN-rail-transformator (24 Vdc, 420 mA)

- Stekkeradapter (24 Vdc, 500 mA)

Het gebruik van incompatibele stroombronnen kan het apparaat beschadigen en elektrische schokken veroorzaken.

Ga voor ondersteuning bij bedrade aansluiting naar ring.com/hardwired.

1. Zoek de bestaande deurbelontvanger

De Doorbell Pro 2 is ontworpen ter vervanging van een bestaande deurbelknop en wordt gevoed via het deurbelsysteem. Druk op de huidige deurbel en luister of je een beltoongeluid hoort. Als je de bel hoort, dan weet je dat het bestaande deurbelsysteem werkt. Volg het geluid om de deurbelontvanger te vinden en onthoud de locatie. We komen hier later op terug.

2. Bepaal waar de huidige transformator zich bevindt

De bestaande transformator bevindt zich op een van de volgende plaatsen en heeft waarschijnlijk een label met de indicatie van 8-12 volt wisselstroom:

Het verdeelbord

Gecombineerd met de bestaande deurbelontvanger

Afzonderlijk in je huis gemonteerd

3. Schakel de voeding uit op het verdeelbord

Dit kan worden gedaan door de hoofdschakelaar uit te zetten of door de stroom uit te schakelen die via de elektriciteitsmeter binnenkomt.

4.  Schakel de bestaande deurbelontvanger uit

Als de transformator zich op het verdeelbord bevindt of apart aan de muur is bevestigd, moet je deze stap volgen.

De bestaande deurbelontvanger moet worden uitgeschakeld omdat de nieuwe (meegeleverde) transformator krachtig is en op gelijkstroom werkt in plaats van op wisselstroom. Als je dit niet doet, raakt de bestaande deurbelontvanger beschadigd.

Klik hier voor meer informatie over de Ring Chime en hoe je de deurbel kunt horen.

Om de bestaande deurbelontvanger uit te schakelen, schroef je hiervan de draden los. Draai ze daarna samen met behulp van de meegeleverde draadmoer.

5. (Optioneel) Verwijder indien nodig de transformator uit de behuizing.

Traditionele DIN-rail-transformatoren zijn 35 mm breed. De meegeleverde transformator is smaller dan traditionele transformatoreenheden en kan uit de behuizing worden verwijderd voor een meer compacte breedte van 17,5 mm.

Spreid de twee zijden van de behuizing en duw de transformator van onderaf omhoog om deze te verwijderen.

6. (Optioneel) Gebruik indien nodig een behuizing voor DIN-rail-transformator.

Chime-units zijn vaak groter dan de DIN-rail-transformator, dus als ze van een muur worden verwijderd, kunnen ze een lelijke, ongeverfde ruimte achterlaten.

De Behuizing voor de DIN-rail-transformator van Ring is ontworpen voor je DIN-rail-transformator en biedt een esthetisch aantrekkelijke oplossing. Dankzij het minimalistische ontwerp gaat hij op in de achtergrond, terwijl hij toch groot genoeg is om de ruimte van je bestaande deurbel te bedekken.

7. Verwijder de draden van de bestaande transformator

Zoek eerst de uitgangskabels die zijn aangesloten op de deurbel. Deze kunnen zijn aangesloten op de klemmen met de markering 'output', '8-12 Volts AC' of een vergelijkbare lage spanning. Koppel deze kabels los en houd ze aan één kant bij elkaar.

Verwijder vervolgens de 230 V-kabel (bruin) en de nuldraad (blauw) van de ingangsklemmen en houd deze aan één kant, zodat ze geen andere kabels, of metalen of andere geleidende oppervlakken raken.

Afhankelijk van hoe oud de woning is, komen de draden mogelijk niet overeen met de beschreven kleuren. Raadpleeg een elektricien als je het niet zeker weet.

8. Verwijder de bestaande transformator

Verwijder vervolgens de bestaande transformator door deze los te maken van de bevestigingsrail. Hiervoor heb je mogelijk een platte schroevendraaier nodig.

9. Vervang de bestaande transformator door de nieuwe.

1. Trek het witte lipje aan de onderkant van de transformatoreenheid omlaag.

2. Plaats de transformatoreenheid in een hoek boven op de rail.

3. Duw de eenheid plat tegen de rail.

4. Duw het lipje omhoog om de eenheid vast te zetten.

10. Sluit de draden weer aan

•  Sluit de eerder losgekoppelde 230 V-kabel (bruin) en nuldraad (blauw) aan op de klemmen L en N aan de onderkant van de transformator. Zorg ervoor dat deze op de juiste ingangsklemmen worden aangesloten.
  • Sluit de deurbeldraden aan op + en - (deurbeldraden kunnen op beide klemmen worden aangesloten).
  • Draai de klemmen goed vast met een schroevendraaier.

(Plug van de adapter plaatsen)

4. Verwijder de bestaande deurbelknop

Verwijder de deurbel van de muur. Koppel de draden los. Zorg ervoor dat ze niet terugvallen in de muur, zodat je er later bij kunt.

Verwijder het voorpaneel van de videodeurbel.

Pak het voorpaneel aan de onderkant vast en trek eraan om het te verwijderen.

5. Installeer de meegeleverde hoekmontageset. (optioneel)

Met de hoekmontageset kun je de Ring Video Doorbell in een hoek plaatsen om de bewegingsdetectie te verbeteren en een beter zicht te krijgen.

De hoekmontageset installeren:

1. Markeer twee montagegaten in de muur door de sleuven op de hoekmontagesteun (afb. 1).

Als je een Ring-deurbel vervangt, breng je de twee kleine schroefgaten op één lijn met twee van de bestaande gaten in de muur (afb. 2).

2. Breng de pluggen aan (optioneel).

Bij muren van stucwerk, baksteen of beton gebruik je het meegeleverde steenboortje van 6 mm om gaten te boren. Plaats daarna de pluggen. (Als je de deurbel monteert op hout of een gevelplaat, kun je deze stap overslaan.)

Let op: gebruik geen andere schroeven dan de meegeleverde lange bevestigingsschroeven voor het bevestigen van de Ring-deurbel.

3. Schroef de hoeksteun vast

Bevestig de hoeksteun aan de wand door de lange bevestigingsschroeven door de sleuven vast te draaien (afb. 3). Als je bestaande gaten opnieuw gebruikt, schroef je de steun vast via de aangrenzende schroefgaten (afb. 4).

4. Sluit de kabels van de deurbel aan

Leid een deurbelkabel om elk van de schroefklemmen aan de achterkant van de Ring-deurbel en draai de klemmen vast. Als de draden van de deurbel te kort zijn om de nieuwe Ring-deurbel te bereiken, kun je de meegeleverde draadverlengers bevestigen met de meegeleverde draadmoeren.

5. Bevestig de Ring-deurbel aan de hoeksteun

Bevestig de Ring-deurbel aan de hoeksteun met de twee meegeleverde korte bevestigingsschroeven. Zorg ervoor dat je eventuele overtollige bedrading eerst terugvoert in de muur. Als je de draadmoeren hebt gebruikt, duw je deze ook door het gat.

Let op: gebruik geen andere schroeven dan de meegeleverde lange bevestigingsschroeven voor het bevestigen van de Ring-deurbel.

6. Het apparaat installeren zonder de meegeleverde hoekmontageset

1. Markeer de schroefgaten.

Gebruik de Ring-deurbel als sjabloon om de locatie van de twee montagegaten in de muur te markeren.

2. Breng de pluggen aan (optioneel).

Bij muren van stucwerk, baksteen of beton gebruik je het meegeleverde steenboortje van 0,6 cm om gaten te boren. Plaats daarna de muurpluggen. (Als je de deurbel monteert op hout of een gevelplaat, kun je deze stap overslaan.)

Let op: Gebruik geen andere schroeven dan de meegeleverde lange bevestigingsschroeven voor het bevestigen van de Ring-deurbel.

3. Schroef de Ring-deurbel vast

Bevestig de Ring-deurbel met de twee meegeleverde lange bevestigingsschroeven. Zorg ervoor dat je eventuele overtollige bedrading eerst terugvoert in de muur. Als je de draadmoeren hebt gebruikt, duw je deze ook door het gat.

7. Schakel de stroom op het verdeelbord weer in

8. Voltooi de configuratie in de app

Het duurt enkele minuten voordat de deurbel is opgestart. Zodra het blauwe lampje begint te draaien, kun je de deurbel verbinden met een draadloos netwerk. Volg de stappen in de app.

9. Zet de Ring-deurbel vast

Bevestig het voorpaneel weer en gebruik de meegeleverde schroevendraaier om de kleine veiligheidsschroef in de onderkant van de Ring-deurbel te draaien.

LET OP! Als je de videodeurbel met de verkeerde schroeven bevestigt, kun je de batterij tijdens de installatie beschadigen, brandgevaar veroorzaken, en ernstig letsel oplopen.