De firmware op je Ring Alarm-apparaten bijwerken

Af en toe moeten we firmware-updates uitvoeren voor de apparaten van je Ring Alarm-systeem.

Firmware is software die op apparaten is geïnstalleerd. Met deze updates kunnen we de prestaties en stabiliteit van je Alarm-systeem verbeteren. Het bijwerken van de firmware is zo gebeurt en je huis blijft veilig tijdens het proces.

Je kunt de updates op elk gewenst moment inplannen en toch je Ring Alarm gewoon blijven gebruiken en je systeem in- en uitschakelen wanneer dat nodig is. De updates vinden een voor een plaats, wanneer het systeem is uitgeschakeld. Als je veel sensoren en apparaten in huis hebt, kan het enkele dagen of weken duren voordat het updateproces is voltooid.

Waarom vinden de updates alleen plaats als Ring Alarm is uitgeschakeld?

Om ervoor te zorgen dat je huis te allen tijde beveiligd is, vinden de firmware-updates alleen plaats als het systeem is uitgeschakeld. Tijdens het bijwerken van de firmware kunnen de apparaten niet ingeschakeld zijn en niet je huis bewaken. Je kunt Ring Alarm weer inschakelen wanneer je wilt. Als de update nog niet klaar is, kun je deze overslaan en uitstellen naar een later moment.

Voor aanvang

Vol vermogen: zorg ervoor dat elk apparaat voldoende stroom heeft voordat de updates worden geïnstalleerd. Het bedieningspaneel en de signaalversterkers moeten op een stopcontact worden aangesloten en geen van de sensoren mag een melding tonen dat de batterij bijna leeg is.

Alleen voor eigenaren: alleen eigenaren van een Ring Alarm-systeem kunnen firmware-updates beheren. Als je een gedeelde gebruiker bent, dien je de eigenaar te vragen om de vereiste updates uit te voeren.

Eerst toevoegen en verwijderen: als je apparaten wilt toevoegen aan of verwijderen uit het Ring Alarm-systeem, doe dit dan voordat je een update start.

Updates van bedieningspaneel: als je een bedieningspaneel bijwerkt, dien je deze eerst los te koppelen van en vervolgens weer aan te sluiten op de netvoeding voor je begint.

Firmware bijwerken op je Ring Alarm-systeem

• Als er firmware-updates beschikbaar zijn voor je Ring Alarm-apparaten, zie je een rode stip op het menu-pictogram.
  • Wanneer je op het menu tikt, zie je een rode cirkel met een nummer naast 'Devices' ('Apparaten').
  • Tik op 'Devices’ ('Apparaten') om naar de lijst met apparaten te gaan. Hier wordt onder het basisstation de status 'Device Updates Available' ('Updates voor apparaten beschikbaar') in blauwe tekst weergegeven.
  • Wanneer je op het basisstation tikt om naar de lijst met Alarm-apparaten te gaan, zie je een blauwe statusbalk waarin wordt uitgelegd waar de firmware-updates kunnen worden beheerd.
  • Tik op de blauwe balk om naar een scherm te gaan waarin je alle firmware-updates van je Alarm-apparaat kunt bekijken en beheren.
  • Als je de updates voor je apparaten wilt inplannen, tik je op elke apparaatnaam, waarna je meer informatie over het updateproces krijgt, zoals hoe lang het bijwerken zal duren, en een knop om de update in te plannen.
  • Wanneer je een apparaat hebt ingepland voor updates, wordt de update in de wachtrij geplaatst en uitgevoerd wanneer het systeem is uitgeschakeld en er geen ander apparaat wordt bijgewerkt. Je kunt meerdere apparaat-updates inplannen, maar er kan slechts één apparaat tegelijk worden bijgewerkt.
  • Zodra je al je apparaten hebt ingepland voor updates, worden deze automatisch uitgevoerd. Je ontvangt meldingen wanneer de updates zijn voltooid.

Andere belangrijke factoren

Inschakelen tijdens geplande updates: als je Ring Alarm wilt inschakelen wanneer er updates zijn gepland, kun je dat gewoon doen. Als het Alarm is ingeschakeld op het moment waarop het apparaat volgens de planning moet worden bijgewerkt, zal het systeem wachten met bijwerken tot de volgende keer dat je het systeem uitschakelt.

Inschakelen tijdens het bijwerken: als je Ring Alarm moet inschakelen terwijl een apparaat zich al midden in een update bevindt, word je mogelijk gevraagd om dit apparaat over te slaan. Apparaten die worden bijgewerkt, worden niet bewaakt. Hou dit in gedachten tijdens het beveiligen van je huis.

Inschakelen terwijl het bedieningspaneel wordt bijgewerkt: wanneer het bedieningspaneel wordt bijgewerkt, moet je de Ring-app gebruiken om het in- en uit te schakelen. Aangezien gastgebruikers alleen het bedieningspaneel kunnen gebruiken en geen toegang hebben tot de app, kunnen zij het bedieningspaneel niet in- en uitschakelen zolang dit wordt bijgewerkt.

Problemen oplossen

Voor sommige gebruikers worden alle apparaten bijgewerkt zoals gepland, maar soms moet je een handeling uitvoeren op je apparaat om de update starten. Geen zorgen, wij staan voor je klaar. Alle tips voor problemen met firmware-updates voor Ring Alarm vind je terug in de app. Tik simpelweg op een apparaat met een foutbericht om te zien hoe je dit probleem kunt oplossen.

Andere dingen die je moet weten

Heb je een signaalversterker? Apparaten die een signaalversterker nodig hebben om met het basisstation te communiceren, kunnen tijdelijk de verbinding verbreken tijdens het updateproces.

Ongebruikelijke apparaatstatus: als een apparaat zich midden in een update bevindt, kan het lijken alsof het offline is of dat het gemanipuleerd is. Dit is niets om je zorgen over te maken - het lost zichzelf op zodra de update is voltooid. Indien je na het voltooien van de update nog steeds een melding krijgt, controleer dan of het achterklepje van de sensor volledig is gesloten of manipuleer de sensor simpelweg opnieuw.

Je kunt de update op elk moment annuleren: als je een firmware-update moet annuleren voor deze wordt gestart, tik je simpelweg op X naast de apparaten met 'Updates Scheduled' ('Updates gepland') of 'Updating' ('Wordt bijgewerkt'). Als je de update hebt geannuleerd, dien je deze later opnieuw in te plannen.