Ontoegankelijke opnamen herstellen door de router aan te passen

Ontdek hoe je problemen met livebeeld of ontoegankelijke video's in de Ring-app kunt oplossen door verschillende routerinstellingen aan te passen.

Zaken die je moet controleren

Bepaal of het probleem de internetverbinding of router is:

1. Probeer daar vanuit het
    dashboard
    een andere video af te spelen.

Slecht internet

Als de video wel wordt afgespeeld, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een slechte internetverbinding op je mobiele apparaat. Ga terug naar je mobiele apparaat, verbreek de wifiverbinding en probeer de video af te spelen op je mobiele data. Als het werkt, bevestigt dit dat het probleem waarschijnlijk je wifiverbinding is.

Problemen met de router

Als de video niet wordt afgespeeld, is er mogelijk een probleem tussen het Ring-apparaat en de verbinding met de Ring-servers. Het probleem heeft dan mogelijk te maken met de modem, router of internetprovider.

Probeer dit eens

Tips voor het oplossen van problemen met een slechte internetverbinding

Controleer de signaalsterkte

Een zwak wifisignaal kan een onbetrouwbare verbinding met je Ring-apparaat veroorzaken. Controleer de RSSI (Received Signal Strength Indicator) in de Ring-app:

1. Tik linksboven in het dashboard op het menupictogram (☰).

2. Tik op Apparaten en selecteer een van je Ring-apparaten.

3. Tik op Apparaatstatus.

4. Zoek onder Netwerk naar Signaalsterkte.

De RSSI-waarde is groen, oranje of rood om de verbindingssterkte aan te geven. Ring-apparaten werken doorgaans het beste binnen een bereik van 0 tot -60 RSSI. Meer informatie over RSSI.

Voer een snelheidstest uit

Voer een snelheidstest uit om te zien of een slechte uploadsnelheid ontoegankelijke opnameproblemen veroorzaakt. Een snelheidstest doen.

• Voor Ring-apparaten met een 720p-scherm zijn upload- en downloadsnelheden van ten minste 500 kbps vereist, hoewel 1 Mbps wordt aanbevolen voor optimale prestaties.
  • Ring-apparaten met een 1080p-scherm hebben een upload- en downloadsnelheid van ten minste 1 mbps nodig, hoewel 2 Mbps wordt aanbevolen voor optimale prestaties.
  • Als je meerdere Ring-apparaten hebt, wordt extra bandbreedte aanbevolen voor optimale prestaties.

Plaats het Ring-apparaat dichter bij de router

Wifisignalen worden zwakker naarmate ze een grotere afstand afleggen. Als de router zich ver van het Ring-apparaat bevindt, kun je overwegen om hem dichterbij te zetten, een Ring Chime Pro toe te voegen of te upgraden naar een mesh-netwerksysteem om de dekking van het wifinetwerk uit te breiden. Meer tips om de wifisterkte te verbeteren.

Controleer of het probleem beperkt is tot één apparaat

Als je meerdere Ring-apparaten hebt, controleer dan of het probleem zich ook bij die andere apparaten voordoet. Als de opnamen niet worden afgespeeld bij meer dan één Ring-apparaat, is de kans groot dat er een probleem is met de internetverbinding of een firewall-instelling.

Als het probleem zich op slechts één Ring-apparaat blijft voordoen, controleer dan of het signaal van het apparaat krachtig genoeg is en neem eventueel voor hulp contact op met de klantenservice van Ring.

Tips voor het oplossen van problemen met de router

Probeer de volgende suggesties een voor een enzorg ervoor dat je het apparaat na elke suggestie opnieuw instelt om te zien of het werkt.

Voor de onderstaande tips voor het oplossen van problemen moet je de geavanceerde instellingen van de wifirouter gebruiken. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het gebruik en dat je elk van deze instellingen begrijpt voordat je ze wijzigt.

Maak verbinding met een ander netwerk

De eenvoudigste manier om erachter te komen of je probleem te maken heeft met de firewall van de router, is door het Ring-apparaat aan te sluiten op een ander netwerk en te proberen een video te bekijken. We raden een mobiele hotspot of het netwerk van een vriend of familielid aan.

• Als het Ring-apparaat
    goed werkt
    op een ander netwerk, ligt het probleem waarschijnlijk bij de router of internetverbinding.
  • Als het Ring-apparaat
    niet goed werkt
    op een ander netwerk, ligt het probleem waarschijnlijk bij het Ring-apparaat.
    .

Inschakelen en verbinden met een gastnetwerk

Een gastnetwerk is een apart toegangspunt in het netwerk, dat gescheiden is van de andere apparaten. Door een gastnetwerk aan te maken, kun je een netwerk zonder firewall voor het Ring-apparaat maken. Maak een gastnetwerk met een eenvoudige, alfanumerieke SSID-naam en -wachtwoord en verbind je Ring-apparaat of Ring-apparaten hiermee.

Maak een DHCP-reservering of statisch IP-adres

Maak eerst een DHCP-reservering of een statisch IP-adres:

DHCP-reservering

Een DHCP-reservering is een permanente toewijzing van een IP-adres dat is gereserveerd voor het gebruik van één apparaat. Maak met behulp van de Mac-id op de achterkant van het Ring-apparaat of op de doos een DHCP-reservering om ervoor te zorgen dat elke keer dat het Ring-apparaat verbinding maakt met de router, het apparaat hetzelfde adres krijgt. Er zijn veel verschillende benamingen voor deze optie; raadpleeg de handleiding van de router voor meer informatie.

Statisch IP-adres

Je kunt ook een statisch IP-adres tijdens het installatieproces in de Ring-app instellen. Zorg ervoor dat het adres dat je opgeeft buiten het bereik van je DHCP-server ligt om een IP-conflict te voorkomen.

Probeer vervolgens een van de volgende mogelijkheden:

Verplaats het Ring-apparaat naar de DMZ (gedemilitariseerde zone)

Gebruik het IP-adres dat je hebt gereserveerd om het Ring-apparaat in de gedemilitariseerde zone (soms IP-passthrough genoemd) van de router te plaatsen. Hierdoor kan het gegevensverkeer van het Ring-apparaat alle beveiligingsinstellingen passeren die de verbinding mogelijk hinderen. Dit kan slechts voor één aangesloten apparaat tegelijk worden gedaan.

Probeer poort doorsturen/poorttriggering

We raden aan om poorttriggering te gebruiken als je meer dan één Ring-apparaat hebt met een ontoegankelijke video.

Gebruik het IP-adres dat je hierboven hebt gereserveerd, om de benodigde poorten door te sturen. Net als bij een DMZ is het doorsturen van poorten beperkt tot één apparaat.

Probeer het firewallniveau te verlagen

Firewalls die zijn ingesteld op middelhoog kunnen de communicatie van Ring-apparaten via de router beperken. We raden aan de firewall één niveau per keer te verlagen tot je de instelling hebt gevonden die het beste voor het apparaat werkt.

We raden af om de firewall uit te schakelen.

Als het uitschakelen van de firewall de enige manier is waarop het apparaat correct functioneert, raden we je aan contact op te nemen met de internetprovider of routerfabrikant voor verdere hulp.