Veiligheids- en nalevingsinformatie voor Ring Video Doorbell Wired

BELANGRIJKE PRODUCTINFORMATIE

Verantwoord gebruik. Lees vóór gebruik alle instructies en veiligheidsinformatie in de app. Verwijder de sticker nog niet.

WAARSCHUWING! Het niet opvolgen van deze veiligheidsinstructies kan leiden tot brand, elektrische schokken, of andere schade of letsel.

WAARSCHUWING! Alleen aansluiten op een deurbeltransformator van 8-24 VAC of een Ring-stekkeradapter van 24 VDC (2de generatie) of een DIN-railtransformator van Ring (2de gen.).

WAARSCHUWING! Sommige deurbelsystemen gebruiken een hogere spanning zonder een transformator. Aansluiting op deze systemen ZAL JE DEURBEL BESCHADIGEN EN DE KANS OP

ELEKTRISCHE SCHOKKEN VERGROTEN. Als je op enig moment niet zeker weet hoe je de instructies moet volgen, STOP dan en raadpleeg een gekwalificeerd elektricien.

WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrische schokken. Schakel de stroomtoevoer naar het installatiegebied uit via je stroomonderbreker of zekeringkast voordat je met de installatie begint. Wees altijd voorzichtig tijdens het werken met elektrische bedrading. Installatie door een gekwalificeerde elektricien is mogelijk vereist in je regio.

Raadpleeg de plaatselijke wetgeving en bouwvoorschriften voordat je elektrische werkzaamheden uitvoert. Vergunningen en/of professionele installatie zijn mogelijk wettelijk vereist. LET OP: BEVAT KLEINE ONDERDELEN! Je apparaat en de accessoires bevatten kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren voor kleine kinderen. Houd deze daarom buiten bereik. Volg de interactieve handleiding in de Ring-app of op ring.com/hardwired.

1. Download de Ring-app vanuit de App Store of de Google Play Store.

2. Open de Ring-app, maak een account en selecteer ‘Set up a Device’ (Een apparaat installeren).

3. Scan de code op de voorpagina. Hiermee wordt je Ring-apparaat geïdentificeerd voor een snelle en eenvoudige installatie.

4. Voltooi de installatie. Ga verder met de installatie in de Ring-app en installeer je Ring-apparaat volgens de meegeleverde instructies. Probeer de deurbel NIET te installeren zonder de handleiding te raadplegen.

Dit is voor je eigen veiligheid en om te voorkomen dat je deurbel of bestaande systeem per ongeluk wordt beschadigd.

VEILIGHEIDSINFORMATIE

Het apparaat is waterbestendig en geschikt voor gebruik buitenshuis. Het apparaat is echter niet bedoeld

voor gebruik onder water. Dompel het apparaat of de adapter niet opzettelijk onder in water en stel deze niet bloot aan andere vloeistoffen om elektrische schokken te voorkomen. Mors geen voedsel of dranken op het apparaat of de adapter. Probeer het apparaat of de adapter niet schoon te maken of te polijsten met, of stel deze niet bloot aan olie, lotion of andere schurende stoffen.

Stel het apparaat of de adapter niet bloot aan zout water of andere geleidende vloeistoffen. Stel het apparaat of de adapter niet bloot aan water onder druk, water met hoge snelheid of extreem vochtige omstandigheden (zoals een stoomruimte). Als het apparaat of de adapter nat wordt, door onderdompeling in water of water onder hoge druk, koppel je voorzichtig alle kabels los zonder daarbij je handen nat te maken en wacht je tot het apparaat of de adapter volledig is opgedroogd voordat je deze weer aansluit op het stopcontact. Gebruik geen externe warmtebron – zoals een magnetron of een haardroger – om het apparaat of de adapter te drogen. Raak het apparaat, de adapter of de kabels die

op het apparaat zijn aangesloten niet aan tijdens onweer om elektrische schokken te voorkomen. Als het apparaat of de adapter beschadigd lijkt te zijn, dien je het gebruik onmiddellijk te staken. Bescherm het apparaat tegen direct zonlicht. Gebruik alleen accessoires die bij je apparaat zijn geleverd of die speciaal zijn verkocht voor gebruik met het apparaat om het apparaat van stroom te voorzien. Het gebruik van accessoires van derden kan van invloed zijn op de prestaties en/of betrouwbaarheid van het apparaat.

Onder beperkte omstandigheden kan het gebruik van accessoires van derden de beperkte garantie op het apparaat ongeldig maken. Bovendien kan het gebruik van incompatibele accessoires van derden schade aan het apparaat of het accessoire van derden veroorzaken. Lees alle veiligheidsinstructies voor accessoires voordat je het apparaat gebruikt.

DE RING VIDEO DOORBELL WIRED VEILIG AANSLUITEN OP DE ELEKTRISCHE BEDRADING VAN JE HUIS

Als je de Ring Video Doorbell bedraad installeert waar al een deurbel in gebruik is en je de Ring Video Doorbell aansluit op de elektrische deurbelbedrading van je huis, moet je de huidige voedingsbron van de deurbel uitschakelen via de stroomonderbreker of zekering van je huis en testen of de stroom is uitgeschakeld VOORDAT je de bestaande deurbel verwijdert, de Ring Video Doorbell installeert, of elektrische bedrading aanraakt. Het is uiterst belangrijk om deze veiligheidsmaatregel in acht te nemen als er aardgas-, benzinedampen of andere potentieel explosieve dampen in de buurt aanwezig zijn. Als de stroomonderbreker of zekering niet wordt uitgeschakeld, kan dit leiden tot ONTPLOFFINGEN, BRAND, ELEKTRISCHE SCHOKKEN, ANDER LETSEL of SCHADE AAN EIGENDOM.

Mogelijk moeten voordat je onderhoud uitvoert, meerdere schakelaars worden uitgezet om de apparatuur uit te schakelen. Om te testen of je de stroomtoevoer naar je bestaande deurbel hebt uitgeschakeld, druk je een paar keer op de deurbel om te controleren of de stroom daadwerkelijk is uitgeschakeld.

Als de elektrische bedrading in je huis niet overeenkomt met de diagrammen of instructies van de Ring Video Doorbell (bedraad), als je beschadigde of onveilige bedrading aantreft, of als je niet zeker weet hoe je deze installatie moet uitvoeren of moet omgaan met elektrische bedrading, raadpleeg je een gekwalificeerde elektricien in je omgeving.

Gebruik uitsluitend accessoires die door de fabrikant worden aanbevolen. Het gebruik van accessoires van derden kan leiden tot schade aan je Ring Video Doorbell Wired of het accessoire, en kan brand, elektrische schokken of letsel veroorzaken. Het gebruik van een DCvoedingsadapter die niet is vervaardigd of gecertificeerd door Ring zal leiden tot schade of een kortere levensduur van het apparaat. Zie ring.com/hardwired voor meer informatie..

PRODUCTSPECIFICATIES

Apparaatnaam: Ring Video Doorbell Wired

Modelnummer: 5AT3T5

Functioneert bij: -20,5 tot 48,5 °C

Elektrische specificaties: 8-24 VAC, 10-40 VA, 50/60 Hz of 24 VDC 0,5 A*

Draadloze functies:

• Single-Band wifi (2,4 GHz)

Maximaal equivalent isotropisch uitgestraald vermogen:

• 2412 - 2472 MHz: 15,30 dBm EIRP

* Gebruik uitsluitend officiële Ring DCvoedingsadapters om dit apparaat van stroom te voorzien. Het gebruik van een andere DC-voedingsadapter veroorzaakt schade aan het apparaat.

Stroomverbruik

Stand
Stroomverbruik (in watt)
Netwerkstand-by*
1,20

* Het apparaat schakelt na 20 minuten inactiviteit automatisch over naar stand-by

Je Ring-apparaat maakt gebruik van een externe voedingsbron. Klik hier voor informatie over de energie-efficiëntie met betrekking tot de externe voeding.

CONFORMITEITSVERKLARING

Hierbij verklaart Ring LLC dat het radioapparatuurtype Ring Video Doorbell Wired (5AT3T5) in overeenstemming is met Richtlijn 2014/53/EU en relevante wettelijke vereisten voor het VK. De volledige tekst van de conformiteitsverklaringen vind je op: eu.ring.com/pages/doc.

OVEREENSTEMMING RADIOFREQUENTIE

Om de menselijke gezondheid te beschermen, voldoet dit apparaat aan de drempelwaarden voor blootstelling van het algemene publiek aan elektromagnetische velden volgens aanbeveling 1999/519/EG van de Raad. Dit apparaat moet worden geïnstalleerd en bediend op een afstand van ten minste 20 cm van de radiateur en je lichaam.

JE APPARAAT CORRECT RECYCLEN

In sommige gemeentes is het afvoeren van bepaalde elektronische apparaten wettelijk geregeld. Neem

de plaatselijke wet- en regelgeving in acht bij het weggooien of recyclen van je apparaat. Meer informatie over het recyclen van het apparaat vind je op amazon.nl/devicesupport.