Configuratie van de app mislukt vanwege problemen met router of modem

Als je problemen ondervindt bij het configureren van de Ring-app, is het mogelijk dat je problemen hebt met de wifimodem en/of -router. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je mogelijke problemen met de router of modem kunt oplossen.

Controleer de frequentie van de bandbreedte

Moderne modems en routers zijn bedoeld om wifinetwerken uit te zenden op zowel 2,4 GHz- als 5,0 GHz-golflengten. Alle Ring-apparaten kunnen verbinding maken met 2,4GHz-netwerken. Sommige Ring-apparaten kunnen verbinding maken met 5 GHz via kanaal 100 en hoger. Kanalen 36-64 zijn niet beschikbaar.

In zeldzame gevallen zijn wifirouters geconfigureerd om alleen een signaal van 5,0 GHz uit te zenden. Als de router alleen een signaal van 5,0 GHz kan uitzenden, kan het Ring-apparaat dit niet 'vinden' tijdens het installatieproces en kun je de configuratie in de app niet voltooien.

In de meeste gevallen kun je de modem of router echter aanpassen zodat deze een signaal van 2,4 GHz uitzendt. Raadpleeg de handleiding van de router voor informatie over het inschakelen van 2,4 GHz-netwerken.

Verbinding maken met verborgen netwerken

Modems en routers kunnen worden geconfigureerd om 'verborgen' netwerken uit te zenden waarin de netwerknaam, soms SSID genoemd, niet wordt uitgezonden. Als je een verborgen netwerk hebt, kan het Ring-apparaat het netwerk niet detecteren.

Om dit probleem op te lossen, selecteer je de optie 'Verborgen netwerk toevoegen' tijdens de configuratie in de app en typ je de netwerknaam in. Verborgen netwerknamen zijn hoofdlettergevoelig, dus typ zorgvuldig!

Wifikanalen controleren

Net als een televisie zendt een modem of router het wifinetwerk uit via een van 13 'kanalen' om verschillende wifisignalen te scheiden en naar afzonderlijke apparaten te verzenden. Kanalen 1, 6 en 11 leveren vaak de beste prestaties met Ring-apparaten.

Een netwerk op kanaal 12 of 13 wordt niet weergegeven in de lijst met beschikbare wifinetwerken. Als je kanaal 12 of 13 gebruikt, raadpleeg dan de routerhandleiding om over te schakelen naar een ander kanaal.

Bovendien worden de meeste modems en routers automatisch geconfigureerd om van kanaal te wisselen voor het snelst mogelijke signaal. Als de modem of router is vergrendeld op een bepaald kanaal, raadpleeg dan de handleiding voor informatie over het automatisch zoeken naar open kanalen.

Een modem of router resetten

Als je de configuratie nog steeds niet kunt voltooien, kun je proberen de modem en/of router te resetten. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

• Haal de stekker van de router of modem uit het stopcontact (schakel de router of modem niet alleen uit)
  • Als de router en modem gescheiden zijn, trek je de stekkers van beide apparaten uit het stopcontact
  • Wacht 30 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact
  • Wacht een minuut of twee tot de internetverbinding is hersteld

Controleer of de internetverbinding is hersteld door een ander apparaat met het wifinetwerk te verbinden en een website te openen. Herhaal vervolgens het configuratieproces.

Verbinding maken met roaming-netwerken

Als je een roaming-netwerk met meerdere toegangspunten hebt en je kunt het Ring-apparaat niet configureren, probeer dan alle toegangspunten behalve één uit te schakelen. Probeer vervolgens het configuratieproces te herhalen.

Als de configuratie lukt met slechts één ingeschakeld toegangspunt, zijn de verschillende toegangspunten waarschijnlijk de oorzaak van de problemen met de configuratie. In dat geval kun je het beste de documentatie raadplegen die bij de toegangspunten is meegeleverd voor verdere probleemoplossing.

Meer informatie over het verbeteren van de wifiverbinding.