De Ring Video Doorbell 3 in de Ring-app configureren

Je kunt de Ring Video Doorbell 3 in een handomdraai instellen in de Ring-app. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

1. De meegeleverde batterij opladen

Laad de batterij volledig op door deze op een USB-poort aan te sluiten met de meegeleverde oranje kabel.

De batterij is volledig opgeladen wanneer alleen de groene led brandt.

Klik hier voor meer informatie over het opladen van de batterij.

2. De batterij plaatsen

Haal de batterij uit de oplader en verwijder het voorpaneel van de Ring Video Doorbell 3.

Plaats de batterij met de platte metalen vergrendeling naar de voorkant van de deurbel. Het grootste gedeelte van deze vergrendeling moet zich aan de onderkant bevinden.

Wanneer je de batterij goed hebt geplaatst, hoor je een klikgeluid. Dit betekent dat de batterij goed is bevestigd.

3. De Ring-app downloaden

De Ring-app downloaden:

Ga op het mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).

Zoek naar “Ring.”

Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

4. Je eigen account aanmaken of inloggen op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Dat doe je als volgt:

Open de Ring-app.

Selecteer Create Account (account aanmaken).

Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

5. Op “Setup Device” tikken

Tik op Set Up a Device (Een apparaat instellen) en selecteer Doorbells (Deurbellen).

6. De QR-code of MAC ID-streepjescode scannen op het Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op
    Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
    • Let op:
      als je de QR-code niet ziet, haal je het voorpaneel van de videodeurbel.
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op
    Andere opties
    onder de scanner
  2. Tik op
    Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op
    Code handmatig invoeren
    (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

7. De locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

8. Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell 3 om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst Custom... te selecteren.

9. De Video Doorbell 3 in de configuratiemodus zetten

Duw de kleine zwarte knop aan de voorkant van de Video Doorbell 3 in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op Continue of Doorgaan.

10. Verbinden met het Ring-apparaat

iOS: tik op “Join” als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifi-netwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifi-netwerk van Ring, of als je in stap zes hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.

Navigeer naar “Settings”, tik dan op “Wi-Fi”.

Bij Android moet je mogelijk naar “Connection” navigeren en dan naar “Wi-Fi”.

Selecteer het wifi-netwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:

ˈRing-ˈ gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.

ˈRing Setupˈ gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.

Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je Settings/Instellingen en ga je terug naar de Ring-app

11. De Video Doorbell 3 aansluiten op wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en je het wachtwoord van het wifi-netwerk bij de hand hebt.

Selecteer het wifi-netwerk.

Als je meerdere wifi-netwerken hebt, kies je het netwerk dat zich het dichtst bij de Video Doorbell 3 bevindt.

Voer het wifi-wachtwoord in en druk op Continue (Doorgaan).

Let op: nadat verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de Video Doorbell mogelijk een update uit van zijn interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie.

Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

12. Het apparaat testen

Zodra je Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.

Als je de Ring Video Doorbell 3 aansluit met vaste bedrading op je bestaande deurbelsysteem en je je oude geluidssignaal nog steeds wilt horen, kun je een geluidssignaal voor in huis instellen in de Ring-app. Klik hier voor meer informatie over het configureren van je deurbel voor een geluidssignaal voor in huis.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell 3 met een bestaande deurbel.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell 3 zonder een bestaande deurbel.