Je Ring Stick Up Cam Plug-In in de Ring-app configureren

De Ring Stick Up Cam Plug-In in de Ring-app configureren is een fluitje van een cent. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

1. Sluit de Ring Stick Up Cam Plug-In aan

Sluit het meegeleverde netsnoer voor binnen en buiten aan op de Stick Up Cam en sluit het vervolgens aan op een gewoon stopcontact.

2. Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op het mobiele apparaat naar de
    (voor iOS-apparaten) of de
    (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar “Ring.”
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

3. Maak je eigen account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer "Create Account" (account aanmaken).
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

4. Tik op 'Set Up a Device' (Een apparaat instellen)

Tik op 'Een apparaat configureren' en selecteer de beveiligingscamera's.

5. Scan de QR-code of MAC ID-barcode op het Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op
    Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op
    Andere opties
    onder de scanner
  2. Tik op
    Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op
    Code handmatig invoeren
    (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

6. Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Stick Up Cam niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

7. Kiezen waar de Stick Up Cam wordt geïnstalleerd

Selecteer 'Indoors' (Binnen) of 'Outdoors' (Buiten), afhankelijk van waar de Stick Up Cam zal worden geplaatst.

Als je voor binnen kiest, selecteer dan of de Stick Up Cam al dan niet naar een raam wijst.

8. Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Stick Up Cam Plug-in om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst “Custom...” te selecteren.

9. Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op 'Join' als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk van Ring, of als je in stap vijf hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar 'Instellingen' en tik op 'Wi-Fi'.
    • Bij Android moet je mogelijk naar 'Verbindingen' navigeren en dan naar 'Wi-Fi'.
  • Selecteer het wifi-netwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • “Ring-” gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • “Ring Setup” gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je 'Instellingen' en ga je terug naar de Ring-app.

10. Verbind de Stick Up Cam Plug-In met wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en je het wachtwoord van het wifi-netwerk bij de hand hebt.

• Selecteer het wifi-netwerk.
    • Als er meerdere wifi-netwerken zijn, kies tijdens de installatie dan het netwerk dat het dichtst bij de Stick Up Cam zit.
  • Voer het wifi-wachtwoord in en druk op “Continue”.

Let op: nadat er verbinding met het wifinetwerk is gemaakt, kan de Stick Up Cam zijn interne software updaten. Tijdens een update knippert het lampje aan de voorkant van het apparaat blauw. Wanneer het blauwe lampje stopt met knipperen, kun je op 'Doorgaan' tikken in de Ring-app en de Stick Up Cam gebruiken.

11. Test het apparaat

Wanneer de Stick Up Cam Plug-In is bijgewerkt en ingesteld, configureer je de bewegingszones van de Stick Up Cam en open livebeeld om de camera te testen.

Klik hier voor instructies over het fysiek installeren van de Stick Up Cam Plug-in.