Tijden inplannen waarop je geen bewegingsmeldingen wilt ontvangen

Met de functie Planning bewegingsmeldingen kun je tijden inplannen waarop je geen bewegingsmeldingen wilt ontvangen. Dit is bijvoorbeeld handig als je weet dat het vuilnis elke dinsdag tussen 7:30 en 7:45 uur wordt opgehaald. Je kunt dan tussen die tijden bewegingsmeldingen uitschakelen.

Een planning voor bewegingsmeldingen maken:

1. Tik op de drie horizontale strepen linksboven in de Ring-app
  2. Selecteer
    Apparaten
  3. Tik op het apparaat waarvoor je een planning voor bewegingsmeldingen wilt maken
  4. Selecteer
    Bewegingsinstellingen
  5. Selecteer
    Bewegingsschema
  6. Maak een regel om bewegingsmeldingen op een specifieke dag en tijd uit te schakelen
  7. Geef de regel een naam
  8. Selecteer
    Opslaan

Een regel voor het bewegingsschema in- of uitschakelen

Zodra je een regel voor het bewegingsschema hebt gemaakt, wordt de regel weergegeven in een lijst op de pagina Bewegingsschema.  Je kunt de items in- of uitschakelen vanuit de lijst met regels, door op de schakelaar rechts te tikken. Als de schakelaar blauw is, dan is de regel ingeschakeld. Als de schakelaar wit is, dan is de regel uitgeschakeld.

Een regel voor het bewegingsschema bewerken

Je kunt een regel bewerken door de betreffende regel te selecteren. Je komt dan in hetzelfde scherm als bij het maken van de regel. Hier kun je de instellingen wijzigen en opslaan.

Een regel voor bewegingsmeldingen verwijderen

Je kunt een regel verwijderen door naar links te vegen over de regel. Er verschijnt een rode knop Verwijderen, waarmee je kunt bevestigen dat je de regel wilt verwijderen.

Belangrijk : wanneer de bewegingsmeldingen zijn uitgeschakeld als gevolg van de planning voor bewegingsmeldingen, kun je de bewegingsmeldingen niet handmatig inschakelen zonder de planning voor bewegingsmeldingen te annuleren. Daarnaast nemen je camera's nog wel op terwijl de meldingen zijn uitgeschakeld.