De Ring Video Doorbell Pro in de Ring-app configureren

De Video Doorbell in de Ring-app instellen is een fluitje van een cent. Scrol omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

1. Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de
    (voor iOS-apparaten) of de
    (voor Android-apparaten)
  • Zoek op "Ring"
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

2. Maak je eigen account of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer "Account aanmaken."
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

3. Tik op "Set up a Device" (een apparaat instellen)

Tik op Set up a Device en selecteer Doorbells.

4. Scan de QR-code of MAC ID-barcode op je Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op
    Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op
    Andere opties
    onder de scanner
  2. Tik op
    Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op
    Code handmatig invoeren
    (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

5. Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Opmerking: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

6. Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Ring Video Doorbell om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst "Custom..." te selecteren.

7. Volg in de Ring-app de stappen voor de fysieke installatie

Volg in de Ring-app de stappen om de Video Doorbell Pro fysiek te installeren. Indien je deze stappen al hebt uitgevoerd, tik dan op "I've Already Installed It".

Indien je een bestaande interne deurbel hebt, selecteer dan of dit een mechanische of digitale deurbel is, of selecteer "None" indien je de videodeurbel installeert zonder deze aan te sluiten op een interne deurbel.

8. Zet je Video Doorbell Pro in de instelmodus

Indien je nog nooit eerder de Video Doorbell Pro hebt ingesteld, komt deze automatisch in de instelmodus. Duw anders de kleine knop aan de zijkant van de Video Doorbell Pro in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van je videodeurbel een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op de knop "Continue".

9. Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op "Join" als de Ring-app vraagt met het wifinetwerk van Ring verbinding te maken.

Android: het apparaat zou automatisch met het wifinetwerk van Ring verbinding moeten maken.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap 4 hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Druk op de Home-knop op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar "Instellingen", tik dan op "Wi-Fi."
  • Bij Android moet je mogelijk naar "Verbindingen" navigeren en dan naar "Wi-Fi."
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
  • "Ring-" gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
  • "Ring-configuratie" gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je "Instellingen" en ga je terug naar de Ring-app.

10. Sluit de Video Doorbell Pro aan op je wifi

Het wifinetwerk selecteren

• Als je meerdere wifinetwerken hebt, kies dan het netwerk dat het dichtst in de buurt is van waar je de Ring Video Doorbell hebt geïnstalleerd.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op "Continue."

Let op: nadat verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de videodeurbel mogelijk een update uit van zijn interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie. Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

11. Test de deurbel

Zodra je videodeurbel is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.