Problemen met de bewegingsdetector voor Ring Alarm (1ste generatie) oplossen

Volg deze stappen om problemen met de bewegingsdetector voor Ring Alarm (1ste generatie) op te lossen.

Als je bewegingsdetector geen verbinding kan maken

Plaats de bewegingsdetector dichter bij het basisstation. Als dit niet werkt, probeer dan de batterij te verwijderen en opnieuw te plaatsen

1. Verwijder de batterijkap en haal de batterij eruit.
  2. Wacht enkele seconden en plaats de batterij weer terug.
  3. Als er niets gebeurt, vervang je de batterij door een nieuwe.

Het aansluiten van een signaalversterker tussen de bewegingsdetector en het basisstation kan ook helpen bij verbindingsproblemen.

De bewegingsdetector verwijderen

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Tik op de
    bewegingsdetector
    onder het gedeelte Sensoren.
  5. Tik op de tegel
    Apparaatinstellingen
    .
  6. Tik op
    Apparaat verwijderen
    onderaan het scherm.
  7. Bevestig het verwijderen van het apparaat door in het volgende scherm op
    Apparaat verwijderen
    te tikken.
  8. Tik op
    Ik snap het
    zodra de bewegingsdetector is verwijderd.

Als de bewegingsdetector voor Ring Alarm (1ste generatie) nog steeds geen verbinding maakt

Volg deze stappen om de bewegingsdetector te verwijderen en opnieuw in te stellen:

1. Haal de batterijklep van het apparaat.
  2. Verwijder de batterij uit het apparaat.
  3. In de Ring-app.
  4. Tik op
    menu (☰).
  5. Tik op
    Apparaten.
  6. Tik op
    Alarm-basisstation
    en vervolgens op
    Basisstation
    .
  7. Tik op
    Apparaatinstellingen
    (hettandwielpictogram).
  8. Tik op
    Geavanceerde opties
    .
  9. Tik op
    Z-Wave
    en tik vervolgens op
    Z-Wave-apparaat verwijderen
    TIK NIET OP Z-Wave netwerk opnieuw instellen
    Hierdoor wordt je hele Ring Alarm-netwerk verwijderd en moet je elk apparaat opnieuw instellen.
  10. Tik op
    Verwijderen
    . De app geeft nu aan dat het apparaat wordt verwijderd en dat het zoekt naar het apparaat dat moet worden verwijderd.
  11. Plaats de batterij in het apparaat. Het apparaat zou moeten zijn verwijderd, zodat je hem opnieuw kunt instellen in de Ring-app.

De bewegingsdetector terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Let op! Hierdoor wordt het apparaat losgekoppeld van het basisstation van Ring Alarm en worden de oorspronkelijke standaardinstellingen van het apparaat hersteld.

1. Controleer of de batterij is geplaatst en of het klepje volledig is gesloten.
  2. Houd de resetknop onder het gaatje aan de achterkant van het apparaat ingedrukt. Je kunt hiervoor een paperclip gebruiken.
  3. Het ledlampje op de voorkant van de detector moet beginnen te knipperen. Houd de knop ingedrukt tot de led-verlichting stopt met knipperen.

Als je al deze stappen hebt geprobeerd en het nog steeds niet werkt, bekijk dan beste werkwijzen voor het instellen en gebruiken van de bewegingsdetector voor Ring Alarm. We raden je ook aan contact op te nemen met onze klantenservice.