Het basisstation van Ring Alarm instellen

Houd je huis overal in de gaten met de centrale hub van je alarmsysteem: het Ring Alarm-basisstation. Koppel alle Ring-apparaten met Alarm via de Ring-app.

Je kunt slechts één basisstation per locatie hebben, maar wel meerdere locaties (maximaal 10) in één Ring-account.

Functies van het basisstation

• Sirene:
    het basisstation van Ring Alarm heeft een sirene van 104 dB.
  • Reservebatterij:
    in het geval van een stroomstoring heeft het basisstation een reservebatterij die tot 24 uur meegaat.
  • Mobiele back-up:
    met een
    beschikt je basisstation over een mobiele back-upverbinding, zodat je huis ook beschermd blijft als het internet uitvalt.
  • Z-Wave en Werkt met Ring:
    je kunt slimme apparaten met Werkt met Ring-functionaliteit die gebruikmaken van Z-Wave, aansluiten op je basisstation van Ring Alarm.
  • Internettoegang:
    je kunt je basisstation met internet verbinden via wifi of een ethernetkabel. (Let op: wifi en ethernet kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt, maar je kunt de verbinding op elk gewenst moment wijzigen.)

Een basisstation configureren en installeren

Download allereerst de Ring-app en configureer een account. Zorg ook dat je de naam en het wachtwoord van je wifinetwerk kent of een ethernetkabel hebt. Controleer ten slotte of Bluetooth op je telefoon of tablet is ingeschakeld.

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu
    (≡)
    en tik vervolgens op
    Een apparaat instellen
    .
  3. Tik vervolgens op
    Beveiliging
    .
  4. Tik op
    Ring Alarm
    en selecteer je basisstation.
  5. Selecteer een locatie of voeg een nieuwe toe.
  6. Volg daarna de instructies in de app om de configuratie te voltooien. Druk op de PAIRING-knop aan de achterkant van het basisstation wanneer dat wordt gevraagd.

Let op: de eerste keer dat het basisstation verbinding maakt met internet, wordt automatisch een software-update gestart. De update kan enkele minuten duren. Tijdens de update brandt de lichtring op het basisstation blauw met een gele doordraaiende indicator. Zodra de ring helemaal blauw is, is de update voltooid.

Controleren of er een firmware-update voor het basisstation is

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het **menu (≡) en vervolgens op **Apparaten.
  3. Tik op
    Alarm
    .
  4. Selecteer
    Basisstation
    .
  5. Tik op
    Firmware-update
    .
  6. Tik op het apparaat dat je wilt bijwerken.
  7. Volg de instructies in de app om de update te voltooien.

Let op: firmware-updates vinden alleen plaats wanneer Ring Alarm is uitgeschakeld.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik mijn basisstation installeren?

Je kunt het basisstation bijna overal installeren.

• Plaats het op een vlakke ondergrond of bevestig het aan een muur (schroeven en pluggen worden niet meegeleverd).
  • Zorg ervoor dat het apparaat zich op een locatie bevindt met een goede wifiontvangst, of in de buurt van je router als je een ethernetverbinding wilt gebruiken.
  • Installeer het op een plek waar de sirene op de hele locatie het best hoorbaar is.
  • Kies een centrale locatie om een goede dekking van het Z-Wave-netwerk in alle richtingen te waarborgen.
  • Zorg ervoor dat de plek die je kiest dekking van het mobiele netwerk heeft, voor het geval je een Ring Protect Plus-abonnement wilt nemen en gebruik wilt maken van het mobiele netwerk als back-upverbinding.

Zijn er plekken waar ik het gebruik van een basisstation moet vermijden?

• Gebruik het basisstation niet buitenshuis of in een omgeving met een extreem hoge of lage temperatuur of een extreme luchtvochtigheid.
  • Gebruik deze niet in de buurt van bijtende chemische stoffen.
  • Gebruik het niet in combinatie met extra basisstations. Op elk adres kan slechts één basisstation worden gebruikt.
  • Verberg het basisstation niet op een plek van waaruit de sirene niet te horen is als deze wordt geactiveerd, zoals een zolder of kelder.

Hoe werkt de reservebatterij?

Als je Ring Alarm geen stroom meer krijgt, houdt de interne oplaadbare batterij je basisstation van Ring Alarm maximaal 24 uur online. De functionaliteit is mogelijk beperkt terwijl de reservebatterij wordt gebruikt, maar je kunt Ring Alarm nog steeds in- en uitschakelen via het bedieningspaneel. Als er sprake is van inbraak, zal de sirene toch afgaan.

Hoe werkt mobiele back-up voor Alarm?

Ring Protect Plus en geassisteerde bewaking zijn vereist voor een mobiele back-up.

Wanneer je internetverbinding uitvalt, schakelt je Ring Alarm automatisch over naar de mobiele back-upverbinding. De functionaliteit van de app is mogelijk beperkt wanneer het basisstation gebruikmaakt van de mobiele back-upverbinding, maar je kunt je Ring Alarm nog steeds in- en uitschakelen. Als je geassisteerde bewaking hebt, zorgt de mobiele back-up ervoor dat het signaal wordt doorgegeven.

Wat moet ik doen als mijn basisstation geen verbinding kan maken?

Als je problemen ondervindt bij het instellen van het basisstation voor Ring Alarm via de app, kun je deze tips voor het oplossen van problemen met het basisstation gebruiken.

Het basisstation terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Probeer niet het basisstation van Ring Alarm terug te zetten naar de fabrieksinstellingen zonder begeleiding van een ervaren klantenservice-expert. Neem contact op met de klantenservice van Ring als je problemen ondervindt met je Ring Alarm.