Veiligheids- en nalevingsinformatie voor Ring Video Doorbell Pro

Informatie over veiligheid en naleving

VERANTWOORD GEBRUIK. LEES VÓÓR GEBRUIK ALLE INSTRUCTIES EN VEILIGHEIDSINFORMATIE.

WAARSCHUWING: het niet lezen en opvolgen van deze veiligheidsinstructies voor gebruik kan leiden tot brand, elektrische schokken, ander letsel of andere schade.

LET OP: BEVAT KLEINE ONDERDELEN! Je apparaat en de accessoires bevatten kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren voor kleine kinderen. Houd deze daarom buiten bereik.

VERSTIKKINGSGEVAAR! Kinderen kunnen in kabels verstrikt raken en stikken. Houd de kabel buiten gebruik van kinderen.

Veiligheidsinformatie

Gebruik dit Ring-apparaat uitsluitend overeenkomstig de instructies en het gebruiksdoel. Als je het Ring-apparaat gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor het is bestemd, kan dit leiden tot letsel aan jezelf of anderen of beschadiging van het apparaat of eigendommen. Dit Ring-apparaat is niet waterdicht en mag daarom niet worden ondergedompeld in water. Onderdompeling kan leiden tot letsel aan jezelf of anderen, of tot beschadiging van het apparaat. Wees voorzichtig bij het installeren van het apparaat; installeer je apparaat niet buiten tijdens regen of onweer, want dit verhoogt de kans op elektrocutie of ander letsel aanzienlijk. Voor optimale prestaties moet je het Ring-apparaat beschermen tegen direct zonlicht. Je moet voldoen aan alle lokale wetten, wetgeving en overheidsrichtlijnen wanneer je ervoor kiest je Ring-apparaat aan te sluiten op de stroomvoorziening. Sluit je Ring-apparaat niet rechtstreeks aan op netspanning. Om mogelijke elektrocutie te voorkomen, moet je er altijd voor zorgen dat de voeding voor het deurbelcircuit van je Ring-apparaat goed geïsoleerd is. Schakel bij twijfel over de installatie van je Ring-apparaat een gekwalificeerde en officieel geregistreerde elektricien in. De plug-in adapter en transformator zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis. Bescherm je Ring-apparaat tegen direct zonlicht en installeer het op een droge locatie, beschermd tegen regen en vocht. Het apparaat mag niet in contact komen met zout water of andere geleidende vloeistoffen. Stel de voedingsadapter niet bloot aan vloeistoffen. Als de voedingsadapter nat wordt, haal je voorzichtig en met droge handen de stekker uit het stopcontact. Wacht tot de voedingsadapter volledig droog is voordat je deze weer aansluit. Gebruik geen externe warmtebron – zoals een magnetron, gasfornuis of een haardroger – om de voedingsadapter te drogen. Als het apparaat of de adapter beschadigd lijkt te zijn, dien je het gebruik onmiddellijk te staken. Gebruik alleen accessoires die bij het apparaat zijn geleverd om het apparaat van stroom te voorzien. Om een elektrische schok te voorkomen, dien je het apparaat of de kabels die op het apparaat zijn aangesloten niet aan te raken tijdens regen of onweer als het apparaat is aangesloten. Sluit je stroomadapter aan op een stopcontact vlak bij het apparaat dat de adapter van stroom gaat voorzien.

LET OP: het gebruik van een DC-voedingsadapter die niet is vervaardigd of gecertificeerd door Ring zal leiden tot schade of een kortere levensduur van je apparaat. Zie ring.com/hardwired voor meer informatie.

LET OP: dit apparaat is niet waterdicht en mag daarom niet worden ondergedompeld in water. Onderdompeling kan leiden tot letsel aan jezelf of anderen en/of beschadiging van het apparaat.

Apparaat in klasse II

Voor gebruik binnenshuis

Productspecificaties

Modelnummer: Ring Video Doorbell Pro

Elektrisch vermogen: 8~24 VAC, 50/60 Hz, max. 40 VA voor interne deurbelbediening of 24 V DC 0,5 A. Gebruik uitsluitend officiële Ring DC-voedingsadapters om dit apparaat van stroom te voorzien. Het gebruik van een andere DC-voedingsadapter zal schade aan je apparaat veroorzaken.

Adaptermodel: DSA-12PF16-24

Adapter gemaakt door: Dee Van Enterprise Co., Ltd

Gebruikstemperatuur: -20.5 – 48.5°C

Conformiteitsverklaring

Hierbij verklaart Ring LLC dat het apparatuurtype Ring Video Doorbell Pro in overeenstemming is met Richtlijn 2014/53/EU. De volledige tekst van de EUconformiteitsverklaring vind je op ring.com/doc.pdf.

Overeenstemming radiofrequentie

Om de menselijke gezondheid te beschermen, voldoet dit apparaat aan de drempelwaarden voor blootstelling van het algemene publiek aan elektromagnetische velden volgens aanbeveling 1999/519/EG van de Raad. Dit apparaat moet worden geïnstalleerd en bediend op een afstand van ten minste 20 cm van je lichaam.

Draadloze eigenschappen: Dual-band wifi (2,4 GHz & 5 GHz); BT; BTLE.

Maximaal equivalent isotropisch uitgestraald vermogen:

2412-2472 MHz (wifi-radio): 19,98 dBm

2402-2480 MHz (BTLE-radio): 9,98 dBm

5470-5725 MHz (wifi-radio): 19,94 dBm

Ring Video Doorbell Pro mag alleen binnenshuis worden gebruikt binnen een frequentiebereik van 5180 tot 5350 MHz in de volgende landen:

AT BE BG HR CY CZ DK EE FI FR DE EL HU IE

IT LV LT LU MT NL PL PT RO SK SI ES SE UK

Accuveiligheid

BREEKBAAR. Het apparaat heeft een oplaadbare lithium-ion-accu en dient alleen te worden vervangen door een gekwalificeerde serviceprovider. De gebruiker dient de accu niet te demonteren, openen, verbrijzelen, buigen, vervormen, lekprikken, verscheuren of uit het apparaat proberen te halen. Wijzig of reproduceer de accu niet. Probeer geen vreemde voorwerpen in de accu te plaatsen, dompel deze niet onder in water of andere vloeistoffen en stel deze niet bloot aan brand, explosies of andere gevaren. Gebruik de accu alleen in het apparaat waarvoor deze bestemd is. Het gebruik van een niet-gekwalificeerde accu of lader kan een risico op brand, explosie, lekkage of andere schade opleveren. Voorkom kortsluiting van de accu en zorg ervoor dat er geen metalen geleidende voorwerpen in contact komen met de polen van de accu. Laat het apparaat of de accu niet vallen. Als het apparaat of de accu valt, met name op een hard oppervlak, en je vermoedt dat er een beschadiging is ontstaan, mag je deze niet zelf repareren. Neem voor ondersteuning contact op met de klantenservice.

Je apparaat correct recyclen

In sommige gemeentes is het weggooien van bepaalde elektronische apparaten wettelijk geregeld. Neem de plaatselijke wet- en regelgeving in acht bij het weggooien of recyclen van je apparaat. Meer informatie over de recycling van het apparaat vind je op www.amazon.com/devicesupport.