De Ring Video Doorbell Elite in de Ring-app configureren

Je kunt de Ring Video Doorbell Elite in een handomdraai instellen in de Ring-app. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

1. Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op het mobiele apparaat naar de
    (voor iOS-apparaten) of de
    (voor Android-apparaten)
  • Zoek naar 'Ring'
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

2. Maak je eigen account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken voor je apparaten.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app
  • Selecteer 'Create Account' (Account aanmaken)
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

3. Tik op 'Setup Device' (Apparaat instellen)

• Tik op Setup Device (Apparaat instellen)
  • Selecteer Doorbells (Deurbellen)

4. Scan de QR-code of MAC ID-barcode op het Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op
    Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
    • Let op:
      als je de QR-code niet ziet, haal je het voorpaneel van de videodeurbel.
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op
    Andere opties
    onder de scanner
  2. Tik op
    Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op
    Code handmatig invoeren
    (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

5. Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat installeert, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatiediensten te gebruiken om je locatie vast te stellen. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

6. Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell Elite om het apparaat te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst “Custom...” te selecteren.

7. Volg in de Ring-app de stappen voor de fysieke installatie

Als je de Ring Video Doorbell Elite al fysiek hebt geïnstalleerd, tik je op 'Yes' (Ja) wanneer de Ring-app vraagt 'Is Ring Doorbell Elite installed?' (Is Ring Doorbell Elite geïnstalleerd?). Tik anders op 'No' (Nee) en volg de stappen in de Ring-app om de Video Doorbell fysiek te installeren.

Indien je een bestaande interne deurbel hebt, selecteer dan of dit een mechanische of digitale deurbel is, of selecteer 'None' (Geen) als je de Video Doorbell installeert zonder deze aan te sluiten op een interne deurbel.

8. Selecteren hoe je Video Doorbell Elite verbinding maakt met internet

De Ring Video Doorbell Elite kan op twee manieren verbinding maken met internet:

• Ethernet
  • Wifi

Omdat de Ring Video Doorbell Elite al een Ethernet-verbinding gebruikt om zichzelf van stroom te voorzien, kiezen de meeste gebruikers ervoor om dit als internetverbinding te gebruiken. Een Ethernet-verbinding vermindert vertragingen en kan stabieler zijn dan een wifiverbinding.

Als je liever verbinding maakt met wifi in je huis, kun je dit doen door eenvoudig de optie 'Wifi' in plaats van 'Ethernet' te selecteren.

9. De Video Doorbell Elite in de installatiemodus zetten

Duw op de kleine zwarte knop in de rechterbovenhoek van je Ring Doorbell Elite in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op de knop “Continue”.

10. Verbinden met het Ring-apparaat

Voor de volgende stap moet je telefoon of tablet verbinding maken met het wifinetwerk met de naam 'Ring-'.

Als je een Android-apparaat gebruikt, wordt deze stap automatisch uitgevoerd.

Volg de onderstaande instructies op een iPhone of iPad:

• Druk op de Home-knop op de iPhone of iPad om de Ring-app te verlaten.
  • Ga naar de app Instellingen.
  • Tik op wifi.
  • Selecteer het netwerk in de lijst dat begint met 'Ring-'.
  • Sluit de app Instellingen en ga terug naar de Ring-app.

11. De Video Doorbell Elite aansluiten op wifi

Als je ervoor kiest om je Video Doorbell Elite aan te sluiten op internet met Eethernet, kun je deze stap overslaan en doorgaan naar stap twaalf.

Als je ervoor kiest om je Ring Video Doorbell Elite te verbinden met je wifithuisnetwerk, moet je de volgende stappen uitvoeren:

Zorg ervoor dat je het wifiwachtwoord bij de hand hebt.

• Selecteer het wifinetwerk
    • Als je meerdere wifinetwerken hebt, kies dan het netwerk dat het dichtst in de buurt is van de plek waar je de Ring Video Doorbell hebt geïnstalleerd
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op 'Continue'.

Opmerking: nadat verbinding met het wifinetwerk is gemaakt, kan de Ring Video Doorbell Elite de interne software updaten. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie. Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

12. Het apparaat testen

Zodra je Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.

Klik hier om de instructiehandleiding voor de Ring Video Doorbell Elite te downloaden.