Problemen oplossen met de sensor voor brekend glas van Ring Alarm

Volg deze stappen om problemen met de sensor voor brekend glas van Ring Alarm op te lossen.

De lichtpatronen op je sensor voor brekend glas helpen je te bepalen of de sensor goed werkt of dat er iets mis is. Wanneer je op de installatieknop aan de voorkant van het apparaat drukt, zie je mogelijk het volgende:

• Drie keer groen knipperen, een pauze en weer drie keer groen knipperen.
    Dit betekent dat het apparaat klaar is om verbinding te maken met het basisstation.
  • Eén keer groen knipperen.
    Het apparaat is verbonden en communiceert met het basisstation.
  • Eén keer rood knipperen.
    Er is geen communicatie mogelijk met het basisstation.

Als de sensor voor brekend glas geen verbinding kan maken

Probeer deze stappen één voor één en controleer na elke stap of het probleem is opgelost voordat je verder gaat met de volgende stap. Als het ledlampje één keer groen knippert, is de verbinding hersteld en werkt het apparaat weer.

• Druk op de installatieknop aan de voorkant van het apparaat.
  • Plaats de sensor voor brekend glas dichter bij het basisstation.
  • Voeg een signaalversterker toe tussen de sensor voor brekend glas en het basisstation.
  • Verwijder de achterklep en haal alle batterijen eruit. Wacht een paar seconden en plaats dan de batterijen weer terug.
  • Als er niets gebeurt en er geen ledlampje brandt op de sensor voor brekend glas, vervang dan de batterijen door nieuwe.

De sensor voor brekend glas testen

Belangrijk: Ring raadt af glas te breken om de sensor voor brekend glas van je Ring Alarm te testen.

De sensor voor brekend glas van je Ring Alarm maakt gebruik van AI-technologie om nauwkeurig de geluiden van verschillende soorten brekend glas te detecteren en om de kans op valse alarmmeldingen te verminderen. Het afspelen van een audio-opname van brekend glas is geen betrouwbare testmethode en wij raden dit af. Het kan moeilijk zijn om het geluid van echt brekend glas na te bootsen met een telefoon, tablet of stereosysteem. Wanneer glas breekt, is er vaak eerst een klap te horen zodra het valt, gevolgd door een krachtig, versplinterend geluid.

Er bestaan professionele glasbreuksimulatoren die zijn ontworpen om het geluidsprofiel van brekend glas nauwkeurig na te bootsen. Ring biedt deze tool niet aan en raadt aan de door de fabrikant geleverde bedieningsinstructies te volgen bij gebruik van een glasbreuksimulator van derden.

Voer de volgende stappen uit om je glasbreuksensor te testen met een glasbreuksimulator van derden:

1. Zet het Ring Alarm-systeem in de stand
    Uitgeschakeld.
    Hierdoor voorkom je dat het centraal monitorstation belt als gebroken glas wordt gedetecteerd.
  2. Schakel de
    instelling Bespaarstand van de sensor voor brekend glas UIT
    . Hierdoor kan de sensor detecteren in de stand Beveiliging uitgeschakeld.
    • Vergeet niet deze instelling na het testen weer te wijzigen.
  3. Volg de apparaatspecifieke gebruiksaanwijzing wanneer je een glasbreuksimulator van derden gebruikt
    • We raden aan een bonkend geluid te maken door op de muur bij de sensor voor brekend glas te kloppen voordat je de glasbreuksimulator activeert.

Meer informatie over de configureerbare instellingen van de sensor voor brekend glas.

Als je sensor voor brekend glas geen gebroken glas detecteert

Controleer het volgende:

• Zorg ervoor dat de sensor zich binnen 7,5 meter van ramen en deuren bevindt. Idealiter plaats je hem op 2 meter van de grond. Het werkelijke bereik en de prestaties kunnen variëren afhankelijk van het gebruik, de omgeving en andere factoren.
  • Zorg ervoor dat de sensor niet wordt geblokkeerd door andere voorwerpen.
  • Controleer de standen waarin de sensor is ingeschakeld en bewaakt. Controleer bij Standen instellen of de bespaarstand is ingeschakeld. Als de bespaarstand is ingeschakeld en het systeem niet in een ingeschakelde en bewaakte stand staat, detecteert de sensor geen glasbreuk.
  • Zorg er bij het plaatsen van batterijen voor dat de symbolen + en - overeenkomen met de markeringen op de sensor.

De sensor voor brekend glas verwijderen

Als je de sensor voor brekend glas niet meer wilt gebruiken of als deze niet goed werkt en je deze wilt verwijderen en opnieuw wilt toevoegen aan je Ring Alarm, volg je deze stappen:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Tik op de
    sensor voor brekend glas
    onder het gedeelte Sensoren.
  5. Tik op de tegel
    Apparaatinstellingen
    .
  6. Tik op
    Apparaat verwijderen
    onderaan het scherm.
  7. Bevestig het verwijderen van het apparaat door in het volgende scherm op
    Apparaat verwijderen
    te tikken.
  8. Tik op
    Ik snap het
    zodra de sensor voor brekend glas is verwijderd.

Als je sensor voor brekend glas geen verbinding maakt of als deze wordt toegevoegd als binaire sensor

1. Verwijder de sensor voor brekend glas van de basis. Controleer of de batterijen* goed zijn geplaatst.
  2. Open de Ring-app.
  3. Tik op het
    menu (☰)
    .
  4. Tik op
    Apparaten
    .
  5. Tik op
    Alarm-basisstation
    of
    Alarm Pro-basisstation
    .
  6. Tik op
    Base Station
    (Basisstation).
  7. Tik op de tegel
    Apparaatinstellingen
    .
  8. Tik op
    Geavanceerde opties
    .
  9. Tik op
    Z-Wave
    en tik vervolgens op
    Z-Wave-apparaat verwijderen
    .
    Tik NIET op Z-Wave netwerk opnieuw instellen.
    Hierdoor wordt je hele Ring Alarm-netwerk verwijderd en moet je elk apparaat opnieuw instellen
  10. Tik op
    Verwijderen
    . De Ring-app geeft nu aan
    dat het apparaat wordt ontkoppeld en dat het zoekt naar het apparaat dat moet worden ontkoppeld.
  11. Druk op de resetknop in het gaatje. Het apparaat moet worden verwijderd en kan opnieuw worden toegevoegd met de Ring-app.

De fabrieksinstellingen op de sensor voor brekend glas terugzetten

Let op! Hierdoor wordt het apparaat losgekoppeld van het basisstation van Ring Alarm en worden de oorspronkelijke standaardinstellingen van het apparaat hersteld.

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de sensor voor brekend glas, kun je proberen de fabrieksinstellingen op het apparaat te herstellen.

1. Verwijder de klep aan de achterzijde en zoek het kleine gaatje in het batterijvak met het label RESET.
  2. Steek een paperclip of iets soortgelijks in het gaatje en houd het 10 seconden ingedrukt. De led aan de voorkant van het apparaat knippert 10 seconden lang snel groen. Als het knipperen stopt, verwijder je de paperclip.
  3. Als de fabrieksinstellingen zijn hersteld en het apparaat uit het netwerk is verwijderd, brandt de led 3 seconden rood.
  4. Verwijder de batterijen uit de sensor voor brekend glas totdat je de sensor weer aan het basisstation wilt toevoegen.

Als je al deze stappen hebt geprobeerd en de sensor voor brekend glas nog steeds niet werkt, raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice voor hulp.