Problemen oplossen met de contactsensor voor buiten

Volg deze stappen om problemen met de Ring Alarm-contactsensor voor buiten op te lossen.

De lichtpatronen op je contactsensor voor buiten helpen je vast te stellen of deze goed werkt of dat er iets mis is. De led-indicator in de contactsensor voor buiten kan het volgende aangeven:

• Drie keer groen knipperen:
    de contactsensor is klaar om verbinding te maken met het netwerk.
  • Eén keer groen knipperen:
    de contactsensor is verbonden en communiceert met het basisstation.
  • Eén keer rood knipperen:
    er is geen communicatie mogelijk met het basisstation.

Als de contactsensor voor buiten geen verbinding kan maken

Probeer deze stappen één voor één en controleer na elke stap of het probleem is opgelost voordat je verder gaat met de volgende stap. Als het led-lampje één keer groen knippert, is de verbinding hersteld en werkt het apparaat weer.

• Plaats de contactsensor dichter bij het basisstation van Ring Alarm.
  • Plaats een
    tussen de contactsensor en het basisstation. De signaalversterker helpt om het Z-Wave-netwerk van het basisstation uit te breiden, zodat je een groter bereik en meer signaaldekking hebt voor alle compatibele apparaten op je locatie.
  • Verwijder de achterklep en haal alle batterijen eruit. Wacht een paar seconden en plaats dan de batterijen weer terug.
  • Als er niets gebeurt en er geen led-lampje brandt op de contactsensor, vervang dan de batterijen.

Als de contactsensor niet werkt of niet wordt herkend door Ring Alarm terwijl de batterij voldoende is opgeladen, moet je mogelijk de positie van de magneet en de sensor aanpassen. Plaats de sensor dichter bij de magneet of in een betere uitlijning. Meer informatie over tips voor het installeren van een contactsensor.

Belangrijk: apparaten voor binnenshuis, waaronder het basisstation en de signaalversterker, moeten altijd in huis worden geplaatst.

De contactsensor voor buiten verwijderen en opnieuw toevoegen

Mogelijk moet je de contactsensor voor buiten verwijderen en vervolgens opnieuw toevoegen aan je Ring Alarm.

De contactsensor voor buiten verwijderen:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Apparaten
    .
  4. Tik op de
    contactsensor voor buiten
    onder het gedeelte Sensoren.
  5. Tik op de tegel
    Apparaatinstellingen
    .
  6. Tik op
    Apparaat verwijderen
    onderaan het scherm.
  7. Bevestig het verwijderen van het apparaat door in het volgende scherm op
    Apparaat verwijderen
    te tikken.
  8. Tik op
    Ik snap het
    zodra de contactsensor voor buiten is verwijderd.

De Ring-app bevestigt dat de contactsensor voor buiten is verwijderd.

De contactsensor voor buiten opnieuw toevoegen:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het
    menu (☰)
    .
  3. Tik op
    Set Up a Device
    (Een apparaat configureren).
  4. Tik op
    Beveiliging
    .
  5. Tik op
    Sensoren
    .
  6. Volg de instructies op het scherm. Scan de QR-code op de sensor volgens de instructies of voer de 5-cijferige pincode in.
  7. Haal voorzichtig de batterijen eruit* en plaats ze terug. Houd de knop aan de voorkant van de contactsensor vijf seconden ingedrukt en schuif de sensor vervolgens terug op de basis.
  8. Tik op
    Ik snap het
    om verder te gaan.

Je ontvangt een bevestiging dat de contactsensor voor buiten is toegevoegd. Zo niet, kies dan de optie Opnieuw proberen.

Tijdens het herhalen van het installatieproces wordt aan je gevraagd om aan het lipje van de batterij te trekken. Mogelijk moet je klein gereedschap gebruiken, zoals een microschroevendraaier (een platte schroevendraaier werkt het beste), om de knoopcelbatterijen voorzichtig uit de behuizing van de contactsensor te verwijderen. Plaats ze vervolgens terug.

Als de contactsensor voor buiten geen verbinding maakt of als deze als binaire sensor wordt toegevoegd

1. Schuif de contactsensor van de basis.
  2. Verwijder de batterijen uit het apparaat.*
  3. Tik in de Ring-app op
    Menu

Apparaten
    Basisstation van Alarm

Basisstation
    .
  4. Tik op
    Apparaatinstellingen
    (tandwielpictogram), vervolgens op
    Geavanceerde opties
    en daarna op
    Z-Wave
    . Tik als laatste op
    Z-Wave-apparaat verwijderen
    .
    Let op!
    Tik niet op 'Z-Wave-netwerk opnieuw instellen'. Hiermee wordt je hele Ring Alarm-netwerk verwijderd en moet je elk apparaat opnieuw instellen.
  5. Tik op
    Verwijderen
    . De app geeft nu aan dat het apparaat wordt verwijderd en dat het zoekt naar het apparaat dat moet worden verwijderd.
  6. Plaats de batterijen terug in het apparaat. Het apparaat zou moeten zijn verwijderd, zodat je hem opnieuw kunt instellen.

* Let op: de procedure voor het verwijderen van de knoopcelbatterijen kan verschillen, afhankelijk van het type contactsensor voor buiten dat je gebruikt. Je hebt mogelijk een klein stuk gereedschap nodig, zoals een microschroevendraaier, om de batterijen voorzichtig uit de behuizing te verwijderen.

De contactsensor voor buiten terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Let op! Hierdoor wordt het apparaat losgekoppeld van het basisstation van Ring Alarm en worden de oorspronkelijke standaardinstellingen van het apparaat hersteld.

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de contactsensor voor buiten, kun je proberen de fabrieksinstellingen op het apparaat terug te zetten.

1. Schuif de contactsensor van de basis.
  2. Houd de resetknop in het gaatje ingedrukt met het uiteinde van een paperclip of een soortgelijk hulpmiddel. Het led-lampje aan de voorkant van het apparaat knippert groen. Houd de resetknop in het gaatje ingedrukt totdat het led-lampje rood brandt.
  3. Voeg nu de contactsensor voor buiten weer toe aan Ring Alarm door in het hoofdmenu op
    Een apparaat instellen
    , vervolgens op
    Beveiliging
    en tot slot op
    Sensoren
    te tikken.
  4. Volg de instructies op het scherm. Scan de QR-code op de sensor volgens de instructies of voer de 5-cijferige pincode in.
  5. Haal voorzichtig de batterijen eruit* en plaats ze terug. Houd de knop aan de voorkant van de contactsensor vijf seconden ingedrukt en schuif de sensor vervolgens terug op de basis. Tik op
    Ik snap het
    om verder te gaan.
  6. Je ontvangt een bevestiging dat de contactsensor voor buiten is toegevoegd. Zo niet, kies dan de optie Opnieuw proberen.

Tijdens het herhalen van het installatieproces wordt aan je gevraagd om aan het lipje van de batterij te trekken. Mogelijk moet je klein gereedschap gebruiken, zoals een microschroevendraaier, om de knoopcelbatterijen voorzichtig uit de behuizing van de contactsensor voor buiten te verwijderen. Plaats ze vervolgens terug.

Als je al deze stappen hebt geprobeerd en deze nog steeds niet werkt, bekijk dan beste werkwijzen voor het instellen en gebruiken van de contactsensor voor buiten. We raden je ook aan contact op te nemen met onze klantenservice.