De apparaatstatus van je Ring-apparaat begrijpen

Met de tegel Apparaatstatus in het overzicht van je apparaat ga je naar een sectie met alle informatie over de werking van het Ring-apparaat. Als er iets misgaat, kun je de problemen oplossen met de informatie en hulpmiddelen op deze pagina.

De tegel Apparaatstatus openen:

1. Open de Ring-app
  2. Tik linksboven op het menu-pictogram (drie horizontale lijnen)
  3. Tik op
    Apparaten
  4. Selecteer het gewenste apparaat
  5. Tik op
    Apparaatstatus

Let op: niet alles van de volgende informatie wordt weergegeven op elke apparaatstatuspagina.

Voeding:

• Voedingsbron:
    dit geeft aan op welke voedingsbron je apparaat werkt
  • Batterijniveau:
    als je apparaat op een batterij werkt, geeft dit percentage aan hoeveel energie er nog in de batterij zit.

Netwerk

• Signaalsterkte:
    dit geeft aan hoe sterk het wifisignaal naar je apparaat is.
  • Netwerknaam:
    de naam van het wifinetwerk waarmee het apparaat is verbonden.
  • Wifinetwerk wijzigen:
    met dit hulpmiddel kun je het netwerk wijzigen waarmee het apparaat is verbonden. Houd er rekening mee dat je je in de buurt van het apparaat moet bevinden en zorg ervoor dat je je wifiwachtwoord bij de hand hebt.

Apparaatgegevens

• Laatste statuscontrole:
    dit is de laatste keer dat de informatie op dit scherm is bijgewerkt.
  • Mac-adres:
    de netwerklocatie van je apparaat. De klantenservice van Ring kan je hiernaar vragen tijdens het oplossen van problemen. Als je ooit een ingewikkelde handeling moet uitvoeren, zoals een statisch IP-adres aan de Floodlight Cam toewijzen of een poort in de firewall openen, heb je hiervoor het Mac-adres nodig.

Hulpmiddelen

• Test je wifi:
    hiermee ga je naar een online bandbreedtetest waarmee je de upload- en downloadsnelheden van je wifinetwerk kunt zien.
  • Meldingen voor probleemoplossing:
    hiermee ga je naar een artikel waarin wordt beschreven hoe je veel van de meestvoorkomende problemen met je meldingen kunt oplossen.
  • Status Ring-systeem:
    hier vind je een overzicht van de status van het hele Ring-systeem. In het onwaarschijnlijke geval van een operationele storing aan onze kant waardoor het Ring-apparaat negatief wordt beïnvloed, vind je daarvan hier een melding.
  • Rapportage over de apparaatstatus:
    in het geval van een probleem met het apparaat wordt er een artikel geopend dat je kunt gebruiken om het probleem zelf op te lossen.
  • Contact opnemen met de klantenservice:
    als je vragen hebt, kun je via dit besturingselement altijd rechtstreeks contact opnemen met onze klantenservice.